25. marraskuuta 2011

Herkkulasagne


Parhaassa lasagnessa on paljon kastiketta ja se on ihanan lölllöä. Kotona lopputulos on harvoin ollut tuollainen, koska en jaksa tehdä tuorepastalevyjä ja keittää niitä. Mutta nyt huijasin vähän keittämällä tavalliset lasagnelevyt kypsiksi ennen lasagnen kasaamista. Hieman haastetta oli siinä, etteivät levyt takerru keitettäessä toisiinsa, mutta muutoin idea oli loistava. Juustokastikkeeseen käytin ruokakermaa ja emmental- sekä mozzarellajuustoraasteita. Ai että tuli hyvää!

Pikainen haku netissä osoittaa, että monet tosiaan keittävät lasagnelevyt. Mitä ihmettä? -Miksei kukaan ole kertonut minulle tästä aiemmin? Tästä lähdin taidan keittää.

Herkkulasagne

9 lasagnelevyä

Jauhelihakastike:
400 g paistijauhelihaa
400 g tomaattimurskaa
4 dl vettä
suolaa (n. 1 tl)
2 tl sokeria
2 rkl tomaattiketsuppia
mustapippuria
1 rkl kuivattua oreganoa
1 tl paprikajauhetta
½ - 1 tl chilimausteseosta
1 tl valkosipulijauhetta
tilkka vettä
2 rkl vehnäjauhoja

Juustokastike:
2 rkl öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
2 dl ruokakermaa
3 dl vettä
1,5 dl mozzarellajuustoraastetta
1 dl emmentaljuustoraastetta

1. Jauhelihakastikkeen valmistus: Paista jauheliha, lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet ja keittele 15 minuuttia. Sekoita vehnäjauhot kylmään vesitilkkaan ja suurusta kastike. Tarkista maku.
2. Juustokastikkeen valmistus: Mittaa kattilaan öljy ja vehnäjauhot ja sekoita. Lisää kerma ja vesi ja kuumenna kastike. Keitä pari minuuttia. Sammuta levy ja lisää suola sekä juustoraasteet ja sekoita, kunnes juusto on sulanut kastikkeen sekaan.
3. Keitä lasagnelevyjä, kunnes ne ovat kypsiä.
4. Kadda vuoan pohjalle kolmasosa jauhelihakastikkeesta ja noin neljäsosa juustokastiketta. Nosta päälle kolme keitettyä lasagnelevyä. Tee toinen kerros samalla tavalla ja peitä lasagnelevyillä. Tee vielä kolmas kerros pelkällä jauhelihakastikkeella, peitä lasagnelevyillä ja kaada pinnalle loput juustokastikkeesta.
5. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes pinta saa hyvin väriä.





2 kommenttia:

  1. Onko esikeittyt lasagnelevyt huonomman makuisia?

    VastaaPoista
  2. Kuin tuorepasta? Kaupassa myytävät lasagnelevythän ovat esikeitettyjä eli niitä ei tarvitse keittää. Mutta voi keittää, jos haluaa ;) Tuorepasta on yleisesti ottaen parempaa kuin kuivattu pasta, kuivien lasagnelevyjen eroista en osaa sanoa. Kyllähän keittämättäkin saa hyvän lasagnen, kun kastiketta on riittävästi ja antaa lasagnen vetäytyä kunnolla ennen tarjoamista.

    VastaaPoista