6. syyskuuta 2011

Uunitortellinit


Suomen kielestä puuttuu yksi sana. Kun englanniksi tällaisia uuniruokia voi kutsua nimellä "baked" jotakin, tässä tapauksessa baked tortellini, niin suomenkielessä ei mielestäni ole sellaista lämminhenkistä sanaa, josta tulisi sama fiilis. Voi käyttää uuni-alkua tai -vuoka-loppua, mutta täysin korvaavaa ilmaisua ei ole. Auts. Voisi sanoa paistettu ravioli, mutta paistaminen viittaa jotenkin aina ensisijaisesti pannulla valmistamiseen.

Olen herännyt viime aikoina tuorepastojen, raviolien ja tortellinien käyttöön. Nehän ovat todellista pikaruokaa ja niitä voi sukkelasti käyttää vuokiin, pannuihin ja keittoihin.

Tämä uunitortelliniohje on erittäin helppo ja nopea tehdä. Valmistaminen kestää oikeasti ehkä 4 minuuttia ja sitten uuniin paistumaan. Toki jos kesäkurpitsoista haluaa oikein pehmeitä, niin niitä voi pannulla vähän pehmittää tai peittää vuoan uunissa loppuvaiheessa ja pidentää paistoaikaa.

Tähän käytetään tuorepastaa. Jos haluat käyttää kuivattuja tortellineja, keitä ne ensin pakkauksen ohjeen mukaan. Kokkailen tosi paljon uuniruokia, koen ne jotenkin niin helpoiksi, kun ei tarvi lieden äärellä seistä.


Uunitortellinit 4:lle

250 g ricottatäytteisiä tuoretortellineja (tai ravioleja tms.)
1 tlk (400 g ) valmista pastakastiketta (esim. Barillan basilico)
400 g kesäkurpitsaa
1 tomaatti
60 g raastettua juustoa

1. Sekoita vuoassa tuoretortellinit ja valmis tomaattikastike.
2. Lisää paloiksi pilkotut kesäkurpitsat. Kesäkurpitsoita voi halutessaan kuullottaa muutaman minuutin pannulla öljyssä, jos haluaa niistä pehmeitä.
3. Viipaloi päälle tomaatti ja ripottele pintaan juustoraaste.
4. Paista 200 asteessa 30-40min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti