4. syyskuuta 2011

Rahkamarjapiirakka

Tämä piirakka on toimiva yhdistelmä kahden kilpailevan kauppaketjun piirakkaresepteistä ja vielä muutama oma juttu mukaan. Parhaat päältä vai mitä! Tuloksena on iso ja riittoisa piirakka.

Pakastemarjat käyvät oikein hyvin. Säilytin piirakkaa jääkaapissa ja sieltä otettunakin maistui hyvältä. Suosittelen tähän piirakkaan jotain kirpeää marjaa, vadelma oli hyvä lisä mustikan kera. Itse aion kokeilla tätä myös puolukalla, miksei omenakin kävisi hienosti rahkan kaveriksi.

Taikinaan ja täytteisiin käytin kermaviiliä, rahkaa ja bulgarian jogurttia, mutta niitähän voi melko vapaasti muutella mielensä mukaan. Esim. pohjaan käy varmasti maitokin, samoin täytteeseen (korvaa jogurtti maidolla) mutta makuunhan sillä saattaa pieni vaikutus olla. Tai käytä sekä pohjaan että rahkaseokseen turkkilaista jogurttia.

Rahkamarjapiirakka (30 palaa)

Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
100 g voita sulatettuna
2 dl kermaviiliä
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

3 dl (200 g) mustikoita
3 dl (200 g) vadelmia

Rahkaseos:
250 g rahkaa
150 g bulgarian jogurttia
2 kananmunaa
3/4 - 1 dl ruokosokeria

Muruseos:
75 g voita
1 dl kaurahiutaleita
½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

1. Pohjaa varten vatkaa munat ja sokeri kevyesti. Lisää kermaviili ja sula voi.
2. Sekoita kuivat ainet ja lisää taikinaan.
3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
4. Ripottele pääle suurin osa marjoista.
5. Sekoita rahkaseoksen ainekset ja valuta rahka varovasti marjojen päälle. Ripottele pinnalle vielä loput marjat.
6. Muruseosta varten pehmitä voi ja lisää siihen muut aineet. Murustele piirakan pintaan.
7. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Ihanaaaaa! Rakastan just tämmösiä rahkamurupiirakoita<3

    VastaaPoista
  2. nams! hyvää tuli kiitos ohjeesta

    VastaaPoista