29. maaliskuuta 2011

Rukiisempi pohja pizzaan

Pizza on hyvää ja sitä on hauska tehdä kotona. Tämän postauksen ideana on ruisrikkaampi pizzapohja, täytteet voi jokainen valita makunsa mukaan. Toisekseen halusin muistuttaa, että pizza on myös oivallinen ruoka rippeiden käyttöön. Tähän pizzaan meillä löysi tiensä kebab-kastikkeen loppu ja pakastimesta kaivettu tomaattikastikepohja sekä pari viimeistä pepperonipaprikaa. Juustoraasteekin säilyy pakastimessa, joten oikeastaan aina on ainekset pizzan tekoon. Myös tomaattipastakastike ja jauheliha-tomaattikastike käy erinomaisesti pizzan täytteeksi.

Ruisrikkaampi pizzapohja

2 dl vettä
1/4 pala hiivaa
½ tl suolaa
1 dl ruisjauhoja
1 dl grahamjauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja suola. Sekoita taikinaan ruisjauhot ja grahamjauhot. Lisää sen jälkeen vehnäjauhoja, kunnes taikina on sopivaa. Kohota ja taputtele leivinpaperille uunipellille.

Jauheliha-tomaattitäyte

tomaattikastiketta (+ kebakastiketta)
jauhelihaa
sipulia
aurinkokuivattua tomaattia
tuoretomaattia paloina
2 pepperonipaprikaa hienonnettuna
150 g juustoraastetta
oreganoa

Levitä täytteet pizzalle. Paista 250 asteessa kunnes juusto ruskistuu hieman (10 - 15 min).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti