Aiemmin tein tavallisia burgereita, mutta nämä ovat aikuisempaankin makuun ja hieman välimerellisiä. Täytteenä halloumia, broileria, välimeren tomaatti-paprikatahnaa, mustapippuri-valkosipulikastiketta ja hieman tomaatttia ja salaattia. Ai niin ja ananasta. Syömisen lomassa kehittelin ideaa hieman eteenpäin ja vaihdoin mielikuvissani ananaksen sipuli-paprika-oliivihöystöön, vielä välimerellisemmäksi päästäkseni. Että kokeilemaan vaan sitäkin lisää sitten ehkä ensi kerralla.
Hampurilaiset ovat nerokkaita, koska niitä voi tuunata melko vähin keinoin eri maiden keittiöihin ja yli jääneet täytteet voi käyttää esimerkiksi pastaruokaan (kesällä myös ruoalta jääneet grillatut kasvikset ja broileri sopii erinomaisesti samaan tarkoitukseen) tai vaikka tortillan täytteeksi.
Halloumi-broilerihampurilaiset (6 kpl)
Paahdetut sämpylät, tomaatti-paprikatahnaa ja tomaattia. |
1 rkl öljyä
½ pkt halloumi-juustoa
2 tomaattia
salaattia
6 sämpylää
(Pirkka) Välimeren tomaatti-paprikatahnaa, pestoa tai vaikka ketsuppia
Mustapippuri-valkosipulikastike:
2 dl kermaviiliä
1-2 valkosipulin kynttä
½ tl sokeria
1 tl sinappia
suolaa
Pannulla paistettu halloumi. |
1. Ota broilerifileet ja juusto huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista.
2. Viipaloi halloumi ja paista pannulla öljyssä pinta kullanruskeaksi. Siirrä lautaselle odottamaan.
3. Nuiji broilerinfileet ohuiksi ja leikkaa tarvittaessa kahdeksi pienemmäksi pihviksi. Paista pannulla pari minuuttia per puoli ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita lopuksi päälle juustot ja kansi kiinni, niin täytteet pysyvät lämpiminä.
3. Paahda sämpylät ja levitä niille tomaatti-paprikatahnaa.
4. Kasaa hampurilaiset ja välutä väliin kastiketta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti