Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
7. huhtikuuta 2016
Kouluruoasta inspiroituneena! Tomaatti-linssikeitto
Otin koulussa lounaalla tomaatti-linssikeittoa ikään kuin alkuruoaksi, mutta hain sitä sitten toisen lautasellisen pääruoaksi - se oli ihanaa! Kouluruoasta vastaa tässä kunnassa nykyään kaupungin ulkopuolinen yhtiö. Parannuksia entiseen on varmasti useita, yksi on kuitenkin maku. Ruokia maustetaan osaavasti ja rohkeammin. Totta kai keittoa piti sitten tehdä kotonakin, tosin omani oli paksumpaa eli linssejä oli enemmän.
Tämäkin keitto on helposti muunneltavissa lempeästä tuliseen, kasviksia voi lisätä makunsa mukaan tai vamiin keiton pinnalle voi murustaa fetaa tai muuta juustoa. Lihaisaan versioon voi paistaa jauhelihaa sekaan tai lisätä kinkkurouhetta valmiiseen keittoon.
Annos on iso, koska halusin varmistaa, ettei keitto lopu kesken. Valmista keittoa tulee tästä ohjeesta reilu 3 litraa.
Tomaatti-linssikeitto (6 - 8 ann)
2 rkl öljyä
2 isohkoa sipulia
2 - 4 valkosipulinkynttä
2 tlk (á 400g) tomaattimurskaa
140 g tomaattipyrettä
n. 2 litraa vettä
1 tl chilimausteseosta
mustapippuria
2 tl suolaa
1 tl sokeria
3½- 4 dl vihreitä linssejä
tuoretta persiljaa ja basilikaa
1. Kaada kattilaan öljy.
2. Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia hetki öljyssä.
3. Lisää tomaattimurska, tomaattipyre ja vesi.
4. Mausta keitto suolalla, pippurilla, chilimausteseoksella ja sokerilla ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
5. Lisää huuhdellut linssit ja keitä keittoa hiljalleen noin 50 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.
6. Nosta valmis keitto liedeltä ja lisää hienonnetut yrtit.
Tunnisteet
kasvisruoka,
keitto,
pavut/ palkokasvit,
vegaaninen
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti