19. toukokuuta 2016

Täytetyt bataatit


Eka kertaa kokeilussa ja tulipa hyvää! Bataattien täytteeseen voi laittaa melkein mitä vaan, mutta erityisen hyvin niihin sopii feta.

Täytetyt bataatit (3:lle)

3 bataattia (pientä tai keskikokoista)

Täyte:
bataattien muhennettua, kypsää sisusta
100 g ranskankermaa
2 - 3 rkl ruohosipulia tai kevätsipulia
3 aurinkokuivattua tomaattia
1 valkosipulin kynsi
1/4 tl suolaa
75 g fetajuustoa murennettuna

Pinnalle:
30 g juustoraastetta
2 rkl parmesaania

1. Pese bataatit. Halkaise ne pitkittäin kahtia ja asettele leikkuupinta ylöspäin uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes bataatin sisus on pehmeää.
2. Koverra bataateista sisustaa kulhoon. Jätä sisustaa reunoille ja pohjalle.
3. Valmista täyte. Soseuta bataatin sisustaa haarukalla ja lisää joukkoon sitten ranskankerma, hienonnettu ruohosipuli, valkosipuli ja aurinkokuivattu tomaatti. Lisää murenettu feta sekä ripaus suolaa. Sekoita täyte ja jaa se sitten koverettuihin bataatteihin.
4. Ripottele pinnalle raastettu juusto ja parmesanraaste.
5. Kypsennä uunissa 225 noin 15 minuuttia, kunnes pinta saa mukavasti väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti