19. heinäkuuta 2015

Juustokakku marjojen seuraksi


Yksinkertainen, tuhti juustokakku on oivallinen tuoeiden marjojen seuralainen.

Blogissani on ennestään jo amerikkalaisen juustokakun ohje, sen löydät täältä. Myös muita paistettuja juustokakkuja löytyy kuusi kappaletta leivontaohjeet-osiosta. Tämä on hieman erilainen ohje, sillä pohja on tehty digestiveistä. En ole ennen paistanut digestive-pohjaa uunissa ja omaan makuuni se ei ollut niin hyvä kuin itse tehty pohja. Irtopohjavuoastani valui rasvaa ja vaikka vuoan alla oli vielä leivinpaperiarkki, niin rasva tavoitti uuninpohjan ja palovaroittimen irroitushommiinhan siinä jouduttiin. No, väliäkös sillä, mutta mielestäni pohjassa oli sellainen ylipaistunut maku. Voihan se ollakin, että paistoin kakkua liian kauan. No, mutta erittäin nopeahan tälläinen juustokakku on tehdä - taisi mennä vartti, niin kakku oli uunissa.

Tällä kertaa tein juustokakusta erittäin vähäsokerisen, sillä tiesin, että kakku nautitaan tuoreiden marjojen kera. Mansikoita voi kasata omaan annokseen juuri niin paljon kuin haluaa ja lisämakeutta saavat sokerihiiret vaikkaa vaahterasiirapista. Mutta, laittakaa toki sokeria oman maun mukaan.Juustokakku uunissa

200 g digestive-keksejä
75 g voita

400 g tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
4 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
sokeria (½ --> 1½ dl)

1. Hienonna digestive-keksit ja sekoita ne sulan voin kanssa. Painele massa leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan (22-24 cm).
2. Täytettä varten pehmitä tuorejuusto notkeaksi. Lisää ranskankerma ja sekoita tasaiseksi. Vältä kaikissa vaiheissa vatkaamista, ettei massaan tule tarpeettomasti ilmakuplia.
3. Riko kananmunat erilliseen kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää kananmunaseos juustoseokseen. Lisää myös sokerit ja sekoita tasaiseksi. (Kopista täytettä kulhossa pöytää vasten niin, että saat ilmakuplat nousemaan täytteen seasta pois.)
4. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita kopauttamalla vuokaa kevyesti pöytätasoon muutaman kerran.
5. Paista juustokakkua uunin keskitasolla 170 asteessa noin 50 min. Tarkkaile kakkua jo ennenmmin. Kakku on valmis, kun täyte on keskeltä vielä hieman hyllyvää - se asettuu ja jämähtää jäähtyessään.
6. Anna kakun jäähtyä täysin, mielellään yön yli jääkaapissa. Tarjoile runsaalla kuormalla tuoreita marjoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti