16. heinäkuuta 2015

Kesän Marianne-mansikkakääretorttu


Helppo ja makoisa kesäleivonnainen. Ja nopsakka puhelinpostaus ;)

Marianne-mansikkakääretorttu

4 kananmunaa
1 3/4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
n. 1/2 dl mansikkahilloa
1/2 pss (75g) Marianne crush - karkkirouhetta
2 dl kuohukermaa
1/2 l tuoreita mansikoita

1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja pysyväksi vaahdoksi.
2. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi jauhoseos käännellen munavaahdon sekaan.
3. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperille ja paista 175 asteessa noin 7 minuuttia, kunnes pohja on kullanruskea.
4. Kumoa kääretorttu sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä. Levitä pinnalle mansikkahillo.
5. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi ja lisää karkkirouhe. Levitä mansikkahillon päälle.
6. Viipaloi vielä mansikat ohuiksi paloiksi ja levitä pinnalle.
7. Kääri torttu leivinpaperin avulla tiukaksi rullaksi ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti