5. elokuuta 2015

Tofu-herkkusienirisotto


Tofu-kokeiluni ovat aika vähäisiä, mutta tässä yksi resepteistä, joka toimi mielestäni oikein hyvin. Kurkatkaa myös tomaattikeitto ja paistettu tofu. Tätäkin ruokaa olen kokannut maaliskuussa, voitteko kuvitella! Suurin osa tämän vuoden kokkauksista on kuvattu, muttei postattu - eikä suurmpaan osaan enää ole yhdistettävissä niitä lippulappusiakaan, johon olen reseptin kokkaillessa kirjannut. No, syöty on kuitenkin!

Tofu-herkkusienirisotto (4:lle)

300 g tofua

Marinadi:
2 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
1 tl sokeria
2 rkl tuoretta basilikaa
1 valkosipulin kynsi
1 rkl viinietikkaa
2 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna

1 rkl voita
250 g tuoreita herkkusieniä
1 sipuli
2 dl risottoriisiä
500 g paseerattua tomaattia
3 - 4 dl vettä
1½ rkl sitruunamehua
50 g parmesaania

1. Kuutioi tofu. Valmista marinadi sekoittamalla pilkottu valkosipulin kynsi ja hienonnettu basilika sekä aurinkokuivattu tomaatti muihin aineksiin. Sekoita marinadi ja tofukuutiot ja anna marinoitua yön yli.
2. Valuta tofut. Säästä öljymarinadi. Paista tofut öljytilkassa pannulla, kunnes ne saavat vähän väriä. Siirrä sivuun odottamaan.
3. Harjaa herkkusienet puhtaiksi, viipaloi ja paista pannulla voissa kullanruskeiksi. Siirrä sivuun odottamaan.
4. Kaada pannulle öljymarinadi ja kuullota siinä hienonnettua sipulia muutama minuutti. Lisää hienonnettu vakosipuli ja risottoriisi ja kuullota hetki.
5. Kaada sekaan paseerattu tomaatti ja kuumenna kiehuvaksi.
6. Valmista risotto jatkuvasti hämmentäen ja lisää aina tilkka vettä, kun neste on imeytynyt riisiin. Jatka näin, kunnes riisi on miltei kypsää.
7. Lisää paistetut tofut ja herkkusienet sekä sitruunamehu ja raastettu parmesaani. Sekoita ja tarkista maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti