5. maaliskuuta 2014

Amerikkalainen juustokakku


Tällä hetkellä suosikkileivonnaiseni ovat juustokakku ja korvapuusti. Vietimme lasten kanssa hiihtoloman mummolassa ja siellä leivoin yhdessä tyttöjen kanssa pienen juustokakun, halkaisijaltaan 16 cm. Juuri sopivan kokoinen! Nyt on pakko ostaa kotiinkin 16 cm korkeareunainen irtopohjavuoka!

Tämä on melko samanlainen juustokakku kuin aiemmin kokeilemani Donna Hayn juustokakku. Sokeria tähän tulee toki paljon vähemmän. Halusin kuitenkin erityisesti postata tämän, koska se on kooltaan sopivan pieni, mutta kuitenkin riittävä kahvipöydän tarjottavaksi. Nämä  kaksi reseptiä sen todistakoot, oikeassa juustokakussa tulee olla paljon tuorejuustoa ja vähän muita aineksia.

Kuvan kakussa on hieman suurempi taikinapohja. Mielestäni vähempikin olisi kuitenkin riittänyt, joten ohjeessa olen hiukan pienentänyt taikinaa. Kakku onnistuu myös 18 cm vuoassa, siitä tulee vain hiukan matalampi.

Amerikkalainen juustokakku (8 - 10 palaa)

Pohja:

90 g voita
½ dl sokeria
½ kananmuna
2 dl vehnäjauhoja (tai täysjyvävehnäjauhoja)
½ tl leivinjauhetta

Täyte:
400 g tuorejuustoa
1 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
2 kananmunaa
1 - 2 rkl sitruunamehua
2 tl raastettua luomusitruunan kuorta
3/4 - 1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl maissitärkkelysjauhoa

1. Pingota irtopohjavuoan ( halk 16 cm)  pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat hyvin voilla.
2. Pohjaa varten vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi.
3. Riko kananmuna lasiin, vatkaa rakenne rikki ja lisää puolet taikinaan (halutessasi ylijäävän osan voit laittaa täytteeseen). Vatkaa tasaiseksi.
4. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja kääntele taikinan sekaan. Nosta kylmään jähmettymään hieman.
5. Valmista täyte. Pehmitä tuorejuustot sekoittamalla niitä. Mittaa kulhoon pehmitetyt juustot, ranskankerma ja sokerit. Vatkaa tasaiseksi. Lisää kananmunat, sitruunan kuori ja mehu sekä maissitärkkelysjauho. Vispaa tasaiseksi.
6. Painele taikina vuoan pohjalle ja korkeiksi (5cm) reunoiksi.
7. Kaada täyte pohjan päälle.
8. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä rauhassa huoneenlämmössä. Irrota vuoasta.

6 kommenttia:

  1. Nam nyt tekisi mieli pala! Kiva että on pieneen vuokaan ohje, näitä voisi olla enemmänkin tarjolla. Yleensä reseptit on aina niin isoihin vuokiin, että on puolitettava jos haluaa kokeilla vaan jotain.

    VastaaPoista
  2. Kiitos tästä ohjeesta! Olenkin kaivannut pieneen vuokaan tehtyä juustokakkuohjetta, koska isoa kakkua ei vain uskalla edes tehdä (tulisi syötyä liikaa:) Minulta pieni vuoka löytyykin jo kaapista.

    NiinaM

    VastaaPoista
  3. Nyt on toinenkin pienen vuoan ohje; marenki-sitruunatuorejuustokakku!

    VastaaPoista
  4. Voi hitsin hitsi! Siis super hyvä ohje! Teen tämän 20 halk. vuokaan, tulee ihanan ohut pohja. Nyt on tehty vadelma-mustikka, mustaviinimarja, aprikoosisose, ja suklaahippu. Kun sekee soseella tulee tosi kivan näköinen, ensin puolet täytettä sitten sose ja loppu täyte. pinnalle muutamia "pallukoita" mitkä voi lusikalla muotoilla mielensä mukaan tai vetää veitsellä marmoriksi.

    VastaaPoista
  5. Kiva kun maistuu! Mahtavia ideoita sulla, aprikoosisose voisi olla minunkin mieleeni! Miten se suklaahippu, miltä lopputulos näyttää ja maistuuko suklaa..? Alko kiinnostaa!

    VastaaPoista