17. helmikuuta 2014

Kahdet keksit murotaikinasta


Maanantaiaamun kunniaksi leivottiin lasten kanssa sämpylöitä ja vähän keksejä. Sämpylät teen aina tällä pehmoisten kaurasämpylöiden ohjeella, tänään laitoin niihin ruisleseitä ja hieman ruisjauhojakin kaurahiutaleiden ja vehnäjauhojen lisäksi. Lapset lähinnä taputtelevat taikinapalloja,mutta sämpylöissä se toimii vallan hyvin,koska ne kohoavat yleensä silti hyvin jamelko kauniin näköisiksi.

Murotaikinasta on helppo tehdä keksejä lasten kanssa. Nyt tein taikinasta kahdenlaisia keksejä: suklaakeksejä ja perinteisiäkaneliässiä. Tytöt sekoittivat taikinaa,nostelivat nokareita pellille ja hieman kierittelivät tankoja kaneli-sokeriseoksessa. Kun keksit tekee oikeaan voihin, niin voi että ne onkin herkullisia. Tässäpä hyvä yhdistelmä keksejä vaikka pieniin juhliin.

Suklaakeksit ja kaneliässät murotaikinasta (24 + 18 keksiä)

200 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Suklaakekseihin lisäksi:
80 g maitosuklaata / daim-suklaata

Kaneliässiin:
2 rkl sokeria
1 tl kanelia

1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri sähkövatkaimella pehmeäksi, vaaleaksi vaahdoksi.
2. Lisää kananmuna hyvin vatkaten.
3. Sekoita taikinaan jauhoseos (jauhot + leivinjauhe).
4. Nosta jääkaappiin tekeytymään puoleksi tunniksi. Kylmää taikinaa on helpompi muotoilla.
5. Jaa taikina kahteen osaan.
6. Sekoita toiseen taikinaan paloiksi rouhittu maitosuklaa. Nostele taikina nokareiksi kahdelle pellille (12 keksiä/ pelti)
7. Jaa jäljelle jäänyt taikina kahteen osaan ja pyöritä hieman sormea kapoisemmaksi tangoksi. Leikkaa 9 osaan ja kieritä tangot kanelisokerissa. Muotille pellille s-kirjaimiksi. Tee samoin lopputaikinalle.
8. Paista keksejä 200 asteessa kymmenisen minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti