15. helmikuuta 2014

KasvistagliatelleAina sitä näköjään oppii uutta. Tällä kertaa juurikin pastasta. Fettuccine on Roomassa valmistettua nauhapastaa ja muualla Italiassa se tagliatellea. No, tämä ostamani pastapakkaus puhui fettuccinesta, mutta olisko nyt sitten ihan Roomasta kuitenkaan...

Fettucinesta tein maukkaan kasvispastan, josta löytyy kesäkurpitsaa, purjoa, herkkusientä, paprikaa ja keltaisia kirsikkatomaatteja. Tämä ruoka oli oikein hyvää! Kasvisseos oli niin kauniin värikäs, etten tiennyt, raaskinko tomaattipyrettä laittaakaan, mutta siitä tulee kuitenkin aika paljon lisämakua, joten laitoin. Jättämällä voin pois ruoka on täysin vegaaninen.

Kasvisruoat voi pilata aina helposti yhdellä tavalla: ylikypsentää kasvikset. Pilkoin tässä kasvikset erilaisiksi paloiksi ja loppujen lopuksi en ollut aivan varma kypsennysjärjestyksestä. Purjon laitoinkin mielestäni vähän liian aikaisin. Joten, miettikää kypsennystä ja pastan keittoaikaa. Kastike ei saisi joutua odottelemaan pastan kypsymistä. Toinen juttu: kyllä tuoreet kasvikset on tällaisissa ruoissa ihan ylivetoja verrattuina pakastekasviksiin!

Kasvistagliatelle (3 - 4 ann.)

200 g tagliatellea/ fettuccinea
vettä, suolaa

1 rkl öljyä
1 rkl voita (vegaaniversiossa korvaa öljyllä)
100 g porkkanaa
½ punainen suippopaprika
½ keskikokoinen purjo
3 jumboherkkusientä
150 g kesäkurpitsaa
n.½ tl suolaa
mustapippuria
1 prk (70 g) tomaattipyrettä)

1. Viipaloi kesäkurpitsa melko ohuiksi puoliympyröiksi. Ripottele viipaleiden pintaan 1/3 tl suolaa ja itketä viipaleita reilu vartti. Valuta ylimääräinen neste pois.
2. Huuhdo purjo, leikkaa aivan tummimmasta osasta pätkä pois ja suikaloi pieneksi.
3. Kuori porkkana, pese paprika. Pilko viipaleiksi tai paloiksi.
4. Harjaa herkkusienet puhtaaksi ja viipaloi ne.
5. Kuumenna pastan keitinvesi ja laita pasta kiehumaan.
6. Kuumenna pannulla öljy ja voija kuullota kasviksia siinä. Aloita niistäkasviksista, jotka vaativat pisimmän ajan kypsyäkseen ja lisää sitten muut kasvikset kypsymisjärjestyksessä.
7. Lisää lopuksi suolaa, tomaattipyre ja mustapippuria.
8. Sekoita kypsä (al dente) pasta kastikkeeseen ja tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti