14. helmikuuta 2014

Juustoiset jauhelihapihvit ja haudutettu kaali


Kauankohan tämäkin resepti on odottanut pääsyään blogiin.. Huimasti kerääntynyt postaamattomia kokkauksia. Joitakin olenkin postannut niin, että olen tehnyt samaa ruokaa jo uudemman kerran..

Näitä pihvejä suunnitellessani päädyin maustettuun juustokermaan, koska arvelin saavani kermasta hyvän maun näihin pihveihin ja niin se menikin! Muistaakseni käytin pihveihin nauta-sikaa, pelkästä naudan paistijauhelihasta tulee jotenkin kuivakkaita pihvejä ja pullia.

Jääkaapissa oli sopivasti puolikas purkki vispikermaa ja pala valkokaalia ja googlettamalla hoksasin, että sellainenkin lisäke kuin kermassa haudutettu kaali on olemassa, joten tuumasta toimeen. Oikein toimiva lisuke paitsi jauhelihapihveille niin myös makkaralle!

Juustoiset jauhelihapihvit

2 dl maustettua ruokakermaa juusto
3/4 dl korppujauhoja
½ tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl kuivattua persiljaa tai 1 rkl tuoretta
1 kananmuna
mustapippuria
500 g jauhelihaa
1 - 2 sipulia
1 dl juustoraastetta

1. Sekoita kulhossa kerma, korppujauhot, mausteet ja kananmuna. Anna turvota hetki.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se pannulla kypsäksi.
3. Lisää pihvitaikinaan jauheliha ja kuullotettu, hieman jäähtynyt sipuli sekä juustoraaste ja sekoita taikinamassa tasaiseksi.
4. Muotoile kostutetuin käsin noin sentin paksuisiksi pihveiksi (6-8 kpl).
4. Paista pihvit pannulla voissa ja öljyssä kypsiksi n. 4 minuuttia per puoli (keskilämmöllä tai hieman kuumemmalla).

Haudutettu kaali

1 rkl öljyä
400 g valkokaalia
1 - 2 tl dijonsinappia
1 dl (kaura)kermaa
suolaa
tuoretta persiljaa

1. Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi.
2. Kuullota kaalia pannulla tilkassa öljyä viitisen minuuttia, kunnes kaali muuttuu hieman läpikuultavaksi.
3. Lisää sinappi, kerma ja ripaus suolaa ja hauduta kannen alla, kunnes kaali on sopivan kypsää.
4. Lisää sekaan hienonnettua persiljaa.

2 kommenttia:

  1. Siis kunnon kotiruokaa. Tuo kaalijuttu täytyy testata.

    VastaaPoista
  2. Niin! Tuosta haudutetusta kaalista löytyy monenlaisia versioita: on tuo mieto, kermassa haudutettu ja sitten se kirpakka etikkaversio eli enemmän hapankaalia muistuttava lämmin lisäke.

    VastaaPoista