16. joulukuuta 2013

Mokkapalat, vol. 3. Ilman vatkainta.


Miksi ihmeessä mulla on täällä jo kolmas mokkapalaresepti? No, koska lapset rakastavat niitä ja ne on helppo valmistaa.

Tuossa yksi päivä laittelin ruokaa, ja kun lapset nukkuivat niin hyvin, niin tein vielä toisen ruoan ja seuraavan, ja leivoin, ja leivoin vielä näitäkin. Etsin nopsaan reseptin, josta selviäisi ilman vaahdottamista ja vatkaamista ja sellainen on nyt tässä. Erittäin hyvä. Alkuperäisen pohjan reseptin kaivoin Dr. Oetkerin sivuilta. Sokeria hieman vähensin ja kuorrutteen tein oman version.

Mokkapalat (16 palaa, 25 x 30 cm vuoka)

150 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa tai kahvia

Kuorrute:

50 g voita
180 g (3 dl) tomusokeria 
½ dl oikein vahvaa kahvia
½ dl tummaa kaakaojauhetta

1. Pohjaa varten sulata voi. Anna jäähtyä haaleaksi ja sekoita joukkoon sokeri.
2. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti sekoittaen.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja maitoa. Sekoita varoen ja vain tarvittava määrä, jotta taikina on tasaista.
4. Levitä leivinpaperin päälle vuokaan (n. 25 x 30 cm).
5. Paista 200 asteessa 15 minuuttia uunin ala- tai keskitasolla.
6. Pohjan jäähtyessä valmista kuorrute. Sulata voi varoen kattilassa, lisää muut ainekset ja kuumenna nopeasti lähes kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vielä lämpimän pohjan päälle, tasoita ja ripsauta pintaan nonparelleja. Lapsista riippuen enemmän tai vielä vähän lisää.





3 kommenttia:

  1. Pakko kokeilla, koska meilläkin muksut rakastaa mokkapaloja, mutta itse en omista vatkainta!

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Joskus on vaan niin paljon helpompaa, kun ei tarvitse vatkainta. Tämän reseptin otin alakoululaisillekin välipalakerhoon.

      Poista