30. joulukuuta 2012

Taateliboston


Kohta on ehkä parasta katkaista meiltä nettiyhteys, koska näille jouluisille pöivityksille ei näy loppua. Toisaalta, voihan tätä pullaa tehdä vaikka toukokuussa, kun huomaa, että joululta on jäänyt taatelipaketti käyttämättä ja viimeinen käyttöpäivä lähestyy. Taatelihillokekerros on reilu ja pekaanipähkinä sopii pullaan todella hyvin!

Yhden bostonin tekoon riittää 1/4 tuosta 5 dl:n pullataikinasta ( bostoniin tarvitaan 8 "pullaa". Jos siis tekee vain pari tällaista bostonia, niin puolikas taikina riittää.

Taateliboston

Taatelihilloke (1 bostoniin)

125 g (½ pkt) kivettömiä taateleita
2 - 3 rkl sokeria
1½ dl vettä
50 g pekanpähkinöitä

1. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja taatelit. Keittele kannen alla kymmenisen minuuttia, kunnes taatelit ovat pehmeitä.
2. Rouhi pähkinät ja lisää ne hillokkeen joukkoon. Anna jäähtyä.
3.Ota pullataikinasta 1/4 (jos siis olet valmistanut puolen litran taikinan alla olevan ohjeen mukaisesti). Kauli taikina pieneksi suorakulmioksi, n. 25 cm leveä ja 20 cm korkea.
4. Levitä taikialevylle taatelihilloke. Kääri taikina rullalle ja leikkaa 8 yhtä paksuun osaan.
5. Voitele leipävuoka voilla. Nosta pullapalat vuokaan (kaksi rinnakkain).
6. Anna kohota noin 20 minuuttia. Voitele kananmunalla, koristele pekaanipähkinöillä, raesokerilla ja mantelilastuilla ja anna kohota vielä hetki.
7. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
8. Anna jäähtyä haaleaksi ja koristele vielä tomusokeri-sitruunamehuseoksella.


Peruspullataikina

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 1/4 dl sokeria
1 rkl kardemummaa jauhettuna
½ tl suolaa
100 g voita
n. 12 dl vehnäjauhoja

 1. Valmista pullatakina. Liota kädenlämpöiseen maitoon hiiva, lisää sokeri, suola ja kardemumma ja sekoita.
2. Lisää noin puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon pehmeä voi  ja lisää vähitellen loput jauhot samalla taikinaa vaivaten.
3. Kohota kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.



1 kommentti:

  1. Mä voisin kommentoida jokaiseen sun postaukseen että söisin! :D pullalle persona tämä maistuis varmasti.

    VastaaPoista