21. joulukuuta 2012

Hyvää Joulua!


Ruokailmiö-keittiön Katjuzqa ja pienet tonttutytöt toivottavat jokaikiselle isolle ja pienelle lukijalle erittäin tunnelmallista joulun aikaa!

Tämä joulu vietetään lapsuudenkodissa ja niinpä herkut tulevat pitkälti oman äitin keittiöstä. Itse taidan kuitenkin vastata jälkiruoista ja leivonnaisista, mutta en ole oikein vielä päättänyt, mitä tekisin.

Kaikenmaailman perinteisten jouluherkkujen lisäksi olen pohtinut seuraavia: Todennäköisesti tänä jouluna teen kahvipöytään taateli-pähkinäkakkua ja jotain tuorejuustokakkua. Jälkiruoaksi ehkä pannacottaa jossakin muodossa. Lisäksi olen ostanut tarveaineet omenaglögiin, johon tulee omenatäysmehun lisäksi mm. ranskalaista omenasiideriä ja glögimausteita. Ohje varmaan luvassa myöhemmin. Pipareita on tullut tehtyä ennen joulua jo niin paljon, että joulun aikaan saatan korkeintaan leipaista Wilhelmiinoja. Ja jos suinkin saan käsiini bataatteja, niin batattilaatikko olisi kiva lisä ainakin omaan makuuni ja pöytään istahtavalle kasvissyöjälle. Salaatti on vielä täysi arvoitus, mutta kukapa jouluna olisi nälkäiseksi jäänyt!

Nauttikaa!

1 kommentti: