5. lokakuuta 2012

Sopivan tulinen chili-possupata



Apua! Taas löytyi kertaheitolla yksi uusi liharuokasuosikki. Taasen käännyin Jamie Oliverin puoleen ja hänen arkistoistaan löytyy "Spicy Pork and Chilli-Pepper Goulash". Selitin äitille ruokaa puehlimessa ja hän kysyi, että no, mikä sen ruoan nimi on. No, mikä se nyt sitten olisi... Gulassi johtaa liikaa toiseen suuntaan ja possupata kuullostaa liian tavalliselta, sillä kyseessä on syvät, lempeän tuliset maut, jotka kertakaikkiaan sopivat meidän perheen ruokapöytään.Olkoon siis chili-possupata.

Alun perin Jamie on käyttänyt tähän ruokaan possun lapaa, mutta sepä oli myyty loppuun(!) supermarketista, joten minä nappasin mukaan tuoreen palan kassleria ja se toimi oikein hyvin. Tässä siis oma versioni repsetistä. Tulisemman ruoan ystävän kannattaa laittaa kolmaskin chili.

Minähän en tunnestusti ole erityisesti paprikan ystävä mutta arvasin, että se toimii tässä ruoassa. Reseptiin tulee siis paprikaa kolmessa muodossa ja salaisuus on pitkä ja lempeä haudutus uunipadassa. Pohdin, että kannattaako ostaa sitä paahdettua paprikaa, mutta Jamien mukaan siitä tulee juuri sopivaamakeutta ruokaan ja nielin senkin ajatuksen mukisematta ja lopputulokseen olin kyllä tyytyväinen. Tätä pitää tehdä uudestaan!


Chili-possupata (6 - 8 ann.)

800 g pala tuoretta possun kassleria
2 tl suolaa
2 rkl öljyä
1 - 2 punasipulia
2 tuoretta punaista chiliä
2 tl paprikajauhetta
1 tl oreganoa
mustapippuria myllystä
2 - 3 paprikaa (punaista ja keltaista)
n. 150 g paahdettua paprikaa säilöttynä (lasitölkissä)
400 g tomaattimurskaa tai kokonaisia tomaatteja
2 - 3 rkl punaviinietikkaa

1. Paista possupalaa pannulla pari minuuttia joka sivulta, jotta saat siihen ruskistuneen pinnan. Nosta possu kannelliseen uunipataan ja hiero pintaan 2 tl suolaa.
2. Kaada pannulle sitten öljyä ja kuullota mausteita, sipulia, pilkottua chiliä ja tuoreita paprikoita muutama minuutti. Lisää pilkotut paahdetut paprikat, tomaattimurska ja vesi sekä punaviinietikka. Kaada seos uunipataan possun palan päälle. Nosta kansi päälle ja hauduta 160 - 180 asteessa kolmisen tuntia.
3. Revi kahdella haarukalla liha paloiksi ja tarjoa basmatiriisin ja jogurttikastikkeen kera.


Jogurttikastike

150 g turkkilaista jogurttia
½ sitruunan kuori
lehtipersiljaa
ripaus sokeria ja suolaa

4 kommenttia:

  1. mites jos on paprikalle allerginen...mitäs suosittelet?? jauheena kestän hieman.

    VastaaPoista
  2. No se on harmi, siis olla paprikalle allerginen, koska näissä haudutettavissa siitä irtoaa tosi hyvä maku. No, lähtisin laittamaan kaltattuja tomaatteja ja vaikka pari keltasipulia sekä 1 - 2 porkkanaa ohuina viipaleina. Jos on varsisellerin ystävä, niin sitäkin voisi hieman laittaa. Toki myös herkkusienet kävisivät ja ehdottomasti myös erilaiset keitetyt pavut (voipavut, ruskeat pavut, kidneypavut). Tomaatti nyt on varmin vaihtoehto monen makuun.

    VastaaPoista
  3. me tehtiin tätä viikonloppuna - tosi hyvää ton jugurttikastikkeen kanssa! Haudutin vielä pidempään, ja liha oli niin mureaa, ettei paljon tarvinnut nyhtää:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaiset pataruoat on niin palkitsevia. Valmistuu osin kuin itsestään ja lopputuloksesta tulee aika varmasti aina hyvä!

      Poista