26. kesäkuuta 2012

Porkkanaletut


Lettukausi käy kuumana. Viime viikolla syötiin pinaattilettuja, sitä edellisellä porkkanalettuja ja  viikonloppuja muurinpohjalettuja kermavaahdolla ja hillolla. Pienelle Piitulle pitää tehdä kasvissoseita joka tapauksessa, niin tein varmuudella reilusti porkkanasosetta, että sitä riittää näihin herkullisiin lettuihin.

Porkkanaletut (4 - 6:lle)


200 g porkkanasosetta
3 kananmunaa
n. 4 dl vehnäjauhoja (puolet ohrajauhoja)
6 dl maitoa 
½ tl suolaa
50 g voita tai margariinia

1. Valmista porkkanasose. Keitä n. 200 g porkkanoita paloina ja soseuta vesitilkan kera. Anna jäähtyä.
2. Lisää soseen joukkoon kananmunat ja vispaa tasaiseksi. Lisää sitten suola, vehnäjauhot ja maito sekä sula voi tai juokseva margariini ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna turvota jääkaapissa (itselläni lepäsi siellä koko iltapäivän.) Jos taikina on liian löysää, lisää vielä vähän vehnäjauhoja.
3. Paista valurautapannulla pieniä lettusia ja nauti hillon tai kananmunakastikkeen kera.

4 kommenttia:

  1. Heippa, löysin tänne tuolta Etsi-resepti sivuilta. Jotta löydän herkulliseen blogiisi uudestaan, sopiiko, että linkitän sinut? =)

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa ja saapi linkittää. Se onkin jännä tuo uusi palvelu, itse kokeilin huvikseen siellä sitä "jääkaapistani löytyy seuraavia aineksia"-hakua...

    VastaaPoista
  3. Kiitos reseptistä! Olen aina aiemmin tehnyt porkkanaletut raasteesta, mutta sose oli kyllä täysi kymppi! Itseasiassa paistoin taikinan vohveliraudalla, joka on mielestäni astetta helpompi, kun vohvelia ei tarvitse käännellä erikseen. Samalla taikinasta tuli gluteenitonta ja maidotonta, kun korvasin jauhot gluteenittomilla Jytte-jauhoilla sekä maidotonta, kun maito korvattiin mantelimaidolla :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos tästä ohjeesta :) Sain niin hyvät kehut lapsilta kun tällä ohjeella tein, että teen kyllä uudestaankin :D ainoa ero oli siinä, että paistoin letut vohveliraudalla ;) Mukavaa loppuviikkoa ja aurinkoa päiviisi :)

    VastaaPoista