2. maaliskuuta 2012

Pinaatti-perunaröstit


Yhteishyvän ruokaohjeista tulee aika ajoin tehtyä jotain. viimeisimmässä numerossa kiinnostavalta vaikuttivat nämä kalan kaveriksi suunnitellut röstit. Pakastepinaatin sijaan käytin tuoretta pinaattia. Kiva lisäke, hieman vaihtelua arkeen.

Röstien paistaminen vie aika lailla aikaa - tai mulla ainakin - koska niitä on paistettava sen verran miedolla lämmöllä, että ehtivät kypsäksi sisältä ja pinta kullanruskeaksi. Me jo söimme, kun viimeiset röstit vielä tirisivät pannulla. Söimme röstejä kirjolohipullien ja kermaviili-remouladen kera. Nuo kirjolohipullat saavat uiskennella meidän lautasilla - tarpeeksi hyvänmakuinen eines!


Pinaatti-perunaröstit (4 - 5:lle)

700 g kiinteää perunaa
70 g pinaattia
1½ dl juustoraastetta
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä

1. Freesaa pinaatti pannulla, hienonna.
2. Kuori perunat ja raasta.
3. Sekoita kaikki ainekset.
4. Kuumenna pannu keskilämmöllä ja paista röstit öljyssä. Nosta noin lusikallinen röstiainesta pannulle ja paina melko tiiviiksi ja matalaksi kakuksi. Pannulle sopii 5 - 6 röstiä kerrallaan. Paista, kunnes pinnat ovat kullankeltaiset ja rapsakat ja peruna on kypsää.

4 kommenttia:

  1. Minäkin kiinnitin huomiota tähän ohjeeseen, vaikuttavat hyviltä :) ja kermaviilikastike, voi lääh.. :P

    VastaaPoista
  2. Joo, mulla taitaa olla kans joku kestoveto noihin kermaviilikastikkeisiin, majoneesista taasen en juurikaan piittaa. Itselläni oli jokin superkiinteä perunalajike näissä, ei tekisi haittaa, vaikka olisi hitusen jauhoisempi. Meinattiin syödä näitä sellaisenaan kananmunkastikkeen kanssa, mutta sitten vaihtuikin pyöryköihin. Sieni-perunaröstiäkin pitäisi joskus kokeilla!

    VastaaPoista
  3. Perunaröstit on kokeiltu, juuresröstit on kokeiltu, molemmat hyviksi todettu, mutta pinaattiperunaröstit eivät ole tuleet mieleen. Kiitos vinkistä, näitä tehdään meilläkin! Taidan paistaa ahvenfileitä kaveriksi...

    VastaaPoista
  4. Oih, ahvenfileet on herkkua. Ja pinaatti tietysti sopii niiden kanssa. Pinaatti tuo aika hennosti makua, mutta sehän on superterveellistä ja tuo kaivattua väriä!
    Täälläkin on aiemmin laiteltu ahvenfileitä ja pinaattikastiketta (http://ruokailmio.blogspot.com/2011/05/ahvenfileet-ja-pinaattikastike.html)

    VastaaPoista