20. maaliskuuta 2012

Paholaisenhillo eli tomaatti-chilihillo



Ihan tässä on huomannut monta erehdystä viime aikoina. Kuten sekin, etten kerta kaikkiaan ole saanut tehtyä paholaisenhillloa. Kaupoista sitä saa aika huonosti, mutta se olisi lähes välttämätön kaveri vuohenjuustolle. Uutena vuotena sain maistaa DanSukkerin reseptillä tehtyä hilloa, ja se oli aivan liian hyvää. Tässä ohje puolitettuna.

Assistentti kuvauspuuhissa.

Hillo on makeaa ja hieman (tai melko) tulista, juuri sopivaa juustojen, makkaran ja kanan kaveriksi! Epäilisin, että jos haluaa vähemmän makeaa hilloa, niin hilloa voisi keittää hieman kauemmin (neste haihtuu) ja lisätä hillosokeria vähemmän.

Paholaisenhillo (4 - 5 dl)

400 g tölkkitomaatteja
1 punainen paprika
3 punaista chiliä (mietoa)
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tl oreganoa
1 tl valkosipulijauhetta tai pari kynttä
1½ rkl etikkaa/ omenaviinietikkaa
2 dl hillosokeria


1. Kaada kattilaan tölkkitomaatit ja pilko niitä hieman.
2. Hienonna pestyt chilit ja paprika ja lisää kattilaan. (Älä hiero silmiäsi, ennen kuin olet varmuudella pessyt kaikki laudat sun muut ja kädet ü).
3. Lisää suola, pippuri, oregano ja valkosipuli ja keittele puoli tuntia.
4. Lisää etikka ja hillosokeri ja keitä vielä 10 minuuttia. Valmis! Säilytä hillopurkissa.




9 kommenttia:

  1. Ihanaa! Tätä olen odottanut. Etsin jo ohjeen aiemmin jostain, mutta ei tullut vielä toteutettua.. Ja kaikki alkoi siitä kun hilloa EI löytynyt edes Citymarketista.....

    VastaaPoista
  2. Juu, silloin juustotarjottimen yhteydessä oli lisäksi puhe siitä paprika-chilihillosta, joka sinällään on lähellä tätä, mutta jos haluaisi paprikaisempaa, niin ei muuta kuin enemmän paprikaa kehiiin ja vastaavasti vaikka vähemmän tomaattia. Pelkkää paprikaakin voi keittää hilloksi tilkan veden, chilin ja sokerin kera.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hillo on nyt purkissa... Katsotaan mitä tuli. Paprikaa laitoin tuplat, ja yhden tavallisen sipulin. Ja hiilo-marmeladisokeria....laitoin hiukan reilut puolitoista desiä... Sitä paprika-chilihilloa juuri etsin. Saman firman juttuja löytyi, mutta ei sitä paprika-chilihilloa.

      Poista
  3. Kiitos kivasta ohjeesta! Vaikuttaakin helpolta ja aika vähän erilaisia raaka-aineita vaativalta. Tätä täytyy lähiaikoina kokeilla, koska vuohenjuusto kuuluu minullakin suurimpiin lemppareihin, ja paholaisenhillo sen kanssa on lyömätön yhditelmä. Täytyy mainita, että ruisleipäohjeesi innosti minut kokeilemaan sitä vihdoin monen vuoden jahkailun ja empimisen jälkeen. Tänään paistoin jo toisen satsin. Asutaan tällä hetkellä Australiassa miehen kanssa ja hän vei leipää työkavereilleenkin. Täältä ei ruisjauhoa löydä kaupoista, ainkaan edullisesti. Lähellä sijaistevasta myllystä ostettiin kymmenen kilon säkki kohtuuhintaan, joten leipää on tulossa jatkossakin:)

    VastaaPoista
  4. Miksi pitää olla tölkkitomaatteja? Eikö tuoreista tomaateista tulisi maukkaampaa?

    VastaaPoista
  5. No tokihan voi käyttää tuoreita tomaatteja! Tämä tölkkiversio vain sopi niin kivasti mun pikaiseen kokkailuun. Joskus on ihan ookoo vähän oikaista. Suomessa lisäksi on minusta talviaikaan hieman mauttomia tomaatteja, yleensä vielä raakoja sellaisia, joten mausta en sikäli uskalla luvata mitään. Mutta ihan oikeassa olet siinä, että jos suinkin löytyisi hyviä tomaatteja, niin totta kai tuoreena ja kalttaamaan vain!

    VastaaPoista
  6. Tätä tein taas tänään, tuplasatsin, tosin samalla chilimäärällä ja silti oli potkua. Paholaisenhillo käy hyvin naudanlihan kanssa, burgereiden väliin, grillatun broilerin kanssa, kermaisten pastojen kaveriksi, läpmimiin voileipiin ja paahtopaistileipiin - takuuvarmasti myös grillimakkaran kaveriksi!

    VastaaPoista
  7. Kuinkahan kauan tämä säilyy jääkaapissa? :) tämä on kyllä ihan ehdoton lemppari juuri vuohenjuuston kaveriksi!

    VastaaPoista
  8. Tämä säilyy, kuten mikä tahansa tavallinen hillo. Jääkaapissa säilytys. Avaamattomana varmasti kuukausia, jopa vuoden. Avaamisen jälkeenkin säilyy hyvin, itselläni ollut kuukausia käyttökelpoisena. Säilyminen paranee, jos pidetään aina kylmässä ja otetaan tietenkin aina puhtaalla lusikalla.

    VastaaPoista