3. syyskuuta 2018

Vihreä tuorepuuro


Vihreä puuro voi kuulostaa aavistuksen liian eksoottiselta, tai terveelliseltä, mutta tämä tuorepuuro on oikeasti tosi maistuvaa ja täydellinen ratkaisu kiireisiin aamuihin, koska se tehdään jääkaappiin jo edellisenä iltana. Puuro myös säilyy pari päivää hyvin, joten kannattaa pyöräyttää kerralla useampi annos. Tästä ohjeesta valmistuu neljä annosta.

Vihreä tuorepuuro (4 ann.)

1 iso avokado
1 vihreä omena
1 - 2 banaania (halutun makeuden mukaan)
1 kuorittu lime tai ½ sitruunan mehu
3 dl kaura- tai soijamaitoa
1 dl vettä
2 lehtikaalin lehteä
2 kourallista babypinaattia
4 dl kaurahiutaleita

1. Mittaa blenderiin kaikki ainekset, mutta jätä puolet kaurahiutaleista lisättäväksi vasta blenderin jälkeen. Surauta massa tasaiseksi haluamaasi koostumukseen.
2. Sekoita joukkoon  loput kaurahiutaleet käsin.
3. Jaa puuro neljään annoskulhoon. Koristele esimerkiksi avokadolla, banaanilla, siemenillä, pähkinöillä, pinaatilla, mintulla ja syötävillä kukilla. Peitä kulhot ja nosta yöksi jääkaappiin. Koristelun voi jättää myös hetkeen juuri ennen tarjoilua.

*Osan kaurahiutaleista voi korvata chia-siemenillä. Jätä pois noin 1 dl kaurahiutaleita ja lisää blenderiin sen sijaan 2 rkl chia-siemeniä.
*Veden ja kasvimaidon suhdetta voi myös säätää oman maun mukaan. Ravinteikkaaseen, tuhtiin puuroon voi käyttää vaikka pelkkää kasvimaitoa, mutta nesteeksi käy myös pelkkä vesi tai vaikkapa omenamehu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti