Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
20. elokuuta 2018
Taatelilla makeutetut kaurakeksit (glut.)
Lainasin kirjastosta Ulrika Hofferin Parempia herkkuja ja tein kirjasta maistuvia kaurakakkuja ihan pienin variaatioin.
Reseptissä on tattarijauhoja, jotka voimakkaanmakuisina jakavat mielipiteitä. Keksit voi tehdä pelkistä kaurajauhoista. Nämä teehetken täydelliset kaverit on makeutettu taateleilla ja ripauksella intiaanisokeria.
Taikina on murenevaa, joten taikinapallot kannattaa muotoilla käsin tiiviiksi, ja painella leivinpaperilla varovasti keksin muotoon.
Kaurakeksit (24 - 28 kpl)
2 dl tattarijauhoja
2 dl glut. kaurajauhoja
1 dl glut. kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
3 dl (24 kpl) pehmeitä taateleita
1 dl kookosöljyä sulana
2 rkl intiaanisokeria
ripaus suolaa
3 - 4 rkl kylmää vettä
1 dl rouhittuja pähkinöitä
50 g tummaa (72%) suklaata (vegaanista)
(rusinoita )
1. Yhdistä jauhot, hiutaleet ja taatelit monitoimikoneessa tai blenderissä (tehokkaat mallit).
2. Kun taatelit ovat hienontuneet, kaada seos kulhoon.
3. Lisää sula oliiviöljy ja intiaanisokeri sekä ripaus suolaa.Sekoita murumaiseksi.
4. Lisää sitten vesi. Taikinan on tarkoitus olla murenevaa mutta kuitenkin sellaista, että siitä saa puristamalla muotoiltua palloja.
5. Lisää pähkinät ja suklaa ja sekoita.
6. Puristele taikinasta n. 24 palloa ja litistä ne keksin muotoon leivinpaperille.
7. Paista 175 asteessa uunin keskiosassa 15-18 minuuttia, kunnes keksit hieman ruskistuvat. Anna jäähtyä. Säilytä lasipurkissa.
Tunnisteet
gluteeniton,
keksit,
vegaaninen
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti