7. maaliskuuta 2016

Sitruunaiset valkosuklaa-lakupalat


Kiva ja makoisa versio perinteisistä mokkapaloista. Alkuperäisen ohjeen löysin Kodin kuvalehdestä (5/2016), mutta muutin vähän juttuja, esim. hieman kuorrutteita, sillä halusin vähän salmiakkisempaa tai vahvempaa lakun makua kuorrutteisiin. Piirakan hallitsevat maut ovat sitruuna ja lakritsi. Valkosuklaa ei niin kovasti maistu, mutta tekee täytteestä kyllä herkullisen kokonaisuuden.

Sitruunaiset lakupalat (pellillinen)

200 g voita
5 munaa
2½ dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl lakritsinjuurijauhetta/ lakritsijauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl kahvia (tai maitoa)

Kuorrutus:
80 g lakritsitoffeeta (Kick)
60 g salmiakkitoffeeta (Hopeatoffee)
1 dl kuohukermaa
ripaus suolaa
150 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ prk (125 g) rahkaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunankuorta
1 rkl sitruunamehua

koristeluun lakuja

1. Sulata ja jäähdytä voi.
2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi,
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuoroin voisulan ja jäähtyneen kahvin kanssa.
4. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna kakkulevyn jäähtyä leivinliinan alla.
5. Valmista lakritsikastike. Pilko lakritsi- ja salmiakkitoffeet ja lisää ne pieneen kattilaan yhdessä kerman kanssa. Kuumenna, kunnes toffeet sulavat ja keitä pari minuuttia. Lisää ripaus suolaa ja jäähdytä jääkaappikylmäksi.
6. Sulata valkosuklaa ja kaada suklaa pehmitetyn tuorejuuston sekaan koko ajan sekoittaen. Lisää rahka, vaniljasokeri, sitruunankuori ja sitruunanmehu, Sekoita lopuksi reilu puolet lakritsikastikkeesta kuorrutteen joukkoon.
7. Levitä kuorrute piirakan pinnalle. Kaada pinnalle loppu lakritsikastike raidoiksi, Koristele lakupaloilla halutessasi. Nosta hetkeksi kylmään jähnettymään ja leikkaa sitten paloiksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti