Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
9. tammikuuta 2016
Brie-omenaneliöt
Joulun jälkeen olen tyhjentänyt kaappeja ja nämäkin herkut syntyivät juhlapyhien tähteistä. Brie-juusto sopii tosi hyvin makeiden hillojen ja hedelmien seuraksi. Päärynät ja omenat voi karamellisoida ja sitten puhutaankin jo todellisesta herkusta!
Brie-omenaneliöt ( 6 kpl)
3 lehtitaikinalevyä
100 g brie-juustoa
1 - 2 hapokasta omenaa
1 rkl voita
1 rkl vaahterasiirappia
½ tl kanelia
10 pekaani- tai saksanpähkinää
1. Anna lehtitaikinalevyjen sulaa huoneenlämmössä.
2. Poista omenasta siemenkota ja viipaloi omena(t).
3. Sulata pannulla hieman voita, lisää vaahterasiirappi ja kaneli ja lisää omenat pannulle. Kuullottele omenalohkoja pannulla noin 3 minuuttia.
4. Leikkaa lehtitaikinalevyt kahdeksi neliöksi. Leikkaa brie viipaleiksi ja jaa neliöille. Nostele omenalohkot pannulta ja asettele muutama viipale jokaisen neliön päälle
5. Murskaa pähkinät ja heitä ne pannulle ja pyöräytä pikaisesti pannulle jääneessä siirapissa. Ripottele pähkinät neliöiden pinnalle. Valuta mahdollinen loppu siirappi pannulta neliöiden pinnalle.
6. Paista neliöitä uunissa keskitasolla 200 asteessa 15 - 20 minuuttia, niin että neliöt ovat varmasti kypsiä keskeltä.
7. Nauti teen tai glögin kera. Jos uudelleenlämmität neliöitä, tee se uunissa niin lopputulos on rapea.
Tunnisteet
juusto,
leivonnainen
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti