16. elokuuta 2014

Suklaapekaanipalat


Tämä ohje on kuin tuunattu mokkapalaohje! Kätevä tehdä ja aivan herkku maustetun kermavaahdon tai jäätelön kera. Tai ihan sellaisenaan kunnon tomusokerihunnulla. Säilyy hyvin jääkaapissa ja maistuu myös jääkaappikylmänä.

Pekaanipähkinöistä leivon yleensä vain pekaanipähkinäpiirakkaa mutta se yhdistyy mielessäni jouluun, joten oli aikakin tehdä pähkinöistä jotain muuta. Päälle tulee suklaata ja sitä voi vaihdella makunsa mukaan valkoisesta tummaan suklaaseen - tai toki maustettuihin suklaisiinkin!

Suklaapekaanipalat (16 kpl)

150 g voita
1 3/4 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl vahvaa kahvia (kylmää)

100 g suklaata (maito ja- tai tummaa suklaata)
120 g pekaanipähkinöitä

1. Sulata voi ja sekoita joukkoon sokeri.
2. Vatkaa sekaan kananmunat yksi kerrallaan.
3.Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe kulhossa.
4. Lisää vuoroin jauhoseosta sihdin läpi ja kahvia ja sekoita taikina tasaiseksi.
5. Kaada taikina uunipannulle (koko n. 25 x 40 cm tai 30 x 35 cm).
6. Rouhi pähkinät ja suklaa ja ripottele taikinan pinnalle.
7. Paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla 12 - 14 minuuttia.



2 kommenttia:

  1. Juuri kun mieli tekee leipoa, niin sie nappaat blogiin kopioitavaksi herkullisen reseptin. Tässä yksi syy minkä takia nautin siun blogin lukemisesta! :)

    Emilia

    VastaaPoista
  2. Hih ;) Täällä on jo uusia herkkuja suunnitteilla! Mutta tottahan se on, kun jotain herkullista jossain näkee, niin resepti jää kummittelemaan ja ennemmin tai myöhemmin sitä on testattava!

    VastaaPoista