11. elokuuta 2014

Pähkinämysli


Tykkään kovasti pähkinöistä myslin seassa. Pähkinöitä ei ole yleensä tarpeeksi ja kaiken lisäksi ne pähkinät hiipuvat sieltä pussista niin, että lopuksi siellä on vain pelkkiä hiutaleita. On siis tehtävä itse mysliä, jossa pähkinöitä piisaa!

Mysli sopii kaikille! Oman mielensä mukaan voi valita viljalajikkeet, pähkinät, siemenet ja kuivatut hedelmät tai marjat. Herkkumysliin voi lisätä vaikka tummasuklaalastuja ja hunajapaahdettuja tai suklaakuorrutettuja pähkinöitä.

Myslin teko on perin helppoa, mutta koko paahtamisen ajan kannattaa pysytellä uunin lähistöllä ja kuuliaisesti käännellä aineksia, sillä palanutta mysliä ei pelasta mikään!

Pähkinämysli

10 dl kaurahiutaleita
1 dl kauraleseitä
400 g erilaisia pähkinöitä ja siemeniä
2 rkl öljyä
2 rkl hunajaa
1 rkl kuumaa vettä
(rusinoita)

1. Kaada leivinpaperin päälle kaurahiutaleet ja kauraleseet.
2. Mittaa joukkoon öljy ja vesitilkkaan liotettu hunaja ja sekoita hiutaleitä käsin, kunnes öljy ja hunaja ovat levittyneet tasaisesti.
3. Rouhi pähkinät haluamallasi tavalla ja sekoita ne hiutaleiden kanssa.
4. Paahda mysliä uunissa 175 asteessa 15 - 25 minuuttia. Sekoita aina muutaman minuutin välein, ja lopeta paahtaminen, kun mysli saa sopivasti väriä.
5. Lisää rusinat. (Jos haluat lisätä jogurtti- tai suklaaherkkuja, niin lisää ne vasta aivan jäähtyneeseen mysliin.


2 kommenttia:

  1. Kiitos, tämä tuli minulle juuri oikeaan hetkeen. Yritin eilen tehdä mysliä ja siitä tuli aika tylsän oloinen sekoitus. Hunaja ja öljy sekä kuumempi lämpötila tässä ohjeessasi tekevät varmasti paremman lopputuloksen.

    VastaaPoista
  2. No hunaja tuo hieman makeutta ja se tekee tietenkin herkullisuutta. Hunajaa on tässä kuitenkin tosi maltillisesti eli makeaamysli ei missään nimessä ole.

    Itse tykkään rapeasta myslistä ja pähkinätkin ovat parempia paahdettuina. Vielä sitä makeutta ja sattumia voi lisätä kuivatuilla hedelmänpaloilla tai marjoilla.

    VastaaPoista