6. tammikuuta 2014

Papu-tomaattikastike


Sanottakoon nyt aluksi, että papu-tomaattikastike on tyystin eri asia kuin papuja tomaattikastikkeessa (säilyke). Ymmärtänette, miksi. Tämä papu-tomaattikastike kulkee chili sin carnen jalanjäljissä, mutta lasten vuoksi jätin chilit pois ja onhan tässä hieman jotain muitakin eroja, kuten hunaja ja balsamiviinietikka. Erittäin pätevä kastike riisin kera sekasyöjäperheelle - ja jos hunajan korvaa sokerilla, niin ruoka on muuten vegaaninen.

Se varmaan alkaa olla jo melko selvää, että olen kyllä takuuvarmasti tomaattikastikkeiden rakastaja. Mikähän siinä onkin, mutta kaikki tomaattipohjainen on yleensä hyvää. 

Pavut liotin ja keitin edellisenä iltana. Niitä voi keittää reilusti ja pakastaa osan. Seuraavalla kerralla saa sitten hieman nopeammin käyttövalmiita papuja. Tähän käytin mukavan värikästä papuseosta, jota saa noista punnitsejasäästistä tms. pussituskaupoista!

Papu-tomaattikastike (4:lle)

1 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 iso punainen suippopaprika
½ tl chilimausteseosta
1 rkl hunajaa/  ½ rkl sokeria (veg.)
n. ½ tl suolaa
400 g tomaattimurskaa
4 dl kasvislientä
500 g keitettyjä/ käyttövalmiita papuja
½ - 1 rkl balsamiviinietikkaa

1 dl hiennonnettua tuoretta persiljaa

1. Kuullota hienonnettua sipulia öljyssä. Lisää kaksi kokonaista, hieman murskattua valkosipulinkynttä (voi noukkia lopuksi pois) tai viipaloi sipulit ruoan joukkoon.
2. Lisää kuullotettavaksi pilkottu suippopaprika.
3. Mausta suolalla, chilimausteseoksella ja hunajalla.
4. Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi sekä keitetyt pavut. Hauduttele miedolla lämmöllä 30 - 60 minuuttia.
5. Lisää balsamiviinietikka ja tuore persilja ja tarjoile riisin kanssa.



3 kommenttia:

  1. Tein tätä, tuli oikein hyvää! :) Kiitos reseptistä. :)

    VastaaPoista
  2. Oikein maukas kastikehan siitä tuli. Hyvä proteiinipitoinen ateriaratkaisu rautaa nosteleville vegaaneille!

    VastaaPoista
  3. Hyvä, kun maistui! Meillä lapsetkin syövät mukavasti papuja, joten niistä mun on helppo tehdä ruokaa.

    VastaaPoista