17. tammikuuta 2014

Minikuppikakut: Sitruuna ja minttusuklaa


(Ekaks: Muistakaa arvonta -->  vuoden eka postaus)

Suloisia pikkukakkusia! Olihan siinä vähän hommaa, mutta ihan hauskaa. Tällaiset pikkukakut sopisivat hyvin kutsuille tai vaikka iltateelle, sillä tuollainen pieni leivonnainen on juuri sopiva makea. Tai oikeastaan jaksaa hyvin maistaa molempia makuja!

Tein taikinasta 40 minikuppikakkua (vuokiin, joiden pohjan halkaisija oli 3,5 cm) ja ylijääneestä taikinasta vielä muistaakseni 6 isompaa muffinia. Koska minimuffinivuoat ovat kovin pieniä, jaoin taikinat vuokaan pursotinpussin (pakastepussi) avulla.

Pätkiskuorrute aiheutti hieman päänvaivaa, siitä tarkemmin ohjeessa. Lasten suosikkeja olivat minttusuklaanmakuiset, oma suosikkini sitruuna!


Sitruuna- ja minttusuklaaminikuppikakut 40 kpl

Perustaikina:

3 kananmunaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl öljyä
1 dl maitoa

Minttusuklaakuppikakkuihin lisäksi:
1½ rkl kaakaojauhetta
50 g pätkistä (minttusuklaata)

Sitruunakuppikakkuihin lisäksi:
1 luomusitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunamehua
1 rkl unikonsiemeniä

1.  Pese sitruuna ja raasta kuoren uloin osa. Halkaisen sitruuna ja purista mehu. Pilko pätkikset rouheeksi.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
3. Sekoita kuivat aineet (jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe) ja lisää taikinaan vuoroin kuiva-aineseosta, öljyä ja maitoa varovasti käännellen.
4. Jaa taikina kahteen osaan (puolet tästä taikinasta painaa hieman alle 400 g).
5. Sekoita toiseen osaan kaakaojauhe ja rouhitut pätkikset ja toiseen taikinaan sitruunankuoriraaste, mehu ja unikonsiemenet.
6. Jaa taikinat pieniin vuokiin esimerkiksi pakastepussin/pursotinpussin avulla. Kaada taikina pussiin ja leikkaa kulmaan reikä ja pursota.
7. Paista 200 asteessa 8 - 10 minuuttia.

Sitruunakuorrute (15 - 20 minimuffiniin)

25 g voita
n. 2 dl tomusokeria
1 - 2 rkl sitruunamehua

Vatkaa melkein huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sitruunamehu ja vatkaa sekaisin. Pursota kuorrutus täysin jäähtyneille muffineille.

Minttusuklaakuorrute (15 - 20 minimuffiniin)

50 g voita
50 g pätkiksiä (minttusuklaata)
2 dl tomusokeria

(2 rkl kermaa, hieman lisää tomusokeria)

1. Kuutioi voi pieniksi paloiksi ja samoin pätkikset. Laita ainekset kattilaan ja sulata varovasti sekoitellen. Anna jäähtyä. Vatkaa vähän jähmeämmäksi.
2. Lisää tomusokeri ja vatkaa sekaisin.

Ja sitten: kuumensin voin niin kuumaksi, että möhlin kuorrutteen ja rasva erottui täytteestä. No, sain sen vielä pelastettua lisäämällä kermaa ja lämmittämällä täytettä samalla varoen. Sitten vielä hieman tomusokeria ja valmista tuli. Tämän pelastuskertomuksen julkaisen myös, koska ehkä jollekin toisellekin joskus näin käy..


1 kommentti:

  1. NAM! Ihanan näkösiä, nyt tekee mieli leipoa jotain ihania cupcakesejä :)
    vilkaisethan minun blogini?:)
    cookingwithmarion.blogspot.com

    VastaaPoista