27. tammikuuta 2014

Katkarapupasta


No onpa kumma, että kyseessä on taas erittäin nopea, helppo ja herkullinen ruoka! Täytyy myöntää, että näitä vartissa valmistuvia on tullut viime aikoina tehtyä enemmänkin. Milloin tullaan kerhosta ja ruoka on saatava pöytään nopsaan tai sitten on jotain iltamenoja ja ruokailu pitäisi hoitaa sutjakasti.

Olen pitänyt ruokailussa lapsille rehellistä linjaa eli kertonut aina, mitä on ruoaksi ja mitä ruoka sisältää. Nyt tosin hieman kadutti, sillä mainittuani sanan katkarapu ja esitellessäni niitä lapsille, esikko napsautti suunsa kiinni siihen malliin, ettei sinne katkaravuilla ollut mitään asiaa. No, ajattelin sitten, että ainakin nimi on nyt tuttu - ehkä sitten ensi kerralla rohkenee maistaa.

Tuli muuten mieleen, että tämä ruoka on jonkin verran kriittinen ajoitusten suhteen. Parsakaalin tulee olla napakkaa, ei missään nimessä ylikypsää. Katkaravut käytännössä vain sulavat ja kuumenevat kastikkeessa, niitä ei ole tarkoitus keittää. Fetajuusto oli tosi hyvä lisä tässä ruoassa! Samalla mallilla syntyisi kätevästi kinkku- tai broileripasta, vaihtaa vaan tuorejuuston maun sopivaksi.

Katkarapupasta

½ pss tummaa fusillia tai vastaava määrä vaikka nauhapastaa
vettä, suolaa

1 rkl öljyä
1 sipuli
(1 valkosipulinkynsi)
½ parsakaali
200 g katkaraputuorejuustoa
1 - 2 dl vettä
180 g katkarapuja (pakaste)
1 pkt (100g) Apetina feta & aurinkokuivattutomaatti
tilliä
mustapippuria

1. Laita pastan keitinvesi kiehumaan. Mausta suolalla ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Kuumenna paistinpannu ja kuullota sipuli öljytilkassa kypsäksi ja pehmeäksi. Lisää pieneksi pilkottu parsakaali ja pyöräyttele seosta pannulla. Lisää tilkka vettä ja anna parsakaalin kypsyä kevesti muutama minuutti.
3. Kun parsakaali on sopivaa, lisää pannulle tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna.
4. Lisää katkaravut ja sekoita. Mausta tillillä ja mustapippurilla. Tarkista suola.
5. Lisää keitetty, valutettu pasta ja fetajuusto. Sekoita ja anna kastikkeen hieman imeytyä pastaan. Tarjoa heti.


2 kommenttia:

  1. Kuulostaa herkulta! Täällä maalla kun lähikaupan tuoretarjonta on yleensaä vain sitä lohta, meren eläviä tulee tarjottua ihan liian harvoin. Onneksi pakastekatkoja löytyy. Tätä on meillä taatusti tarjolla viimeistään loppuviikolla.

    VastaaPoista
  2. Tuo feta on siinä tosi hyvää. Sitruunanmehua tujaus voisi olla paikallaan, jätin lasten iloksi pois.. Tämä oli hyvää vielä parin päivän jälkeenkin, kun lämmitti pannulla kunnolla niin, että sai vähän väriäkin!

    VastaaPoista