5. helmikuuta 2013

Smetanabroileri uunissa



Selailen välistä kaiken maailman ruokalistoja ja joskus tulee vastaan ruoka, jota en ole koskaan maistanut saatika sitten tehnyt. Nyt se oli smetanabroileri. No, googletin kyseisen reseptin ja osumia löytyi melko vähän. Löysin hauskan sivuston, HK Pro ruokaohjeet, josta esiin pomppasi tämä kyseinen smetanabroileri 100:lle hengelle. Että tiskiin vaan 33 kg broileria ja sitä rataa.. No, tämä ohje on kotoisasti vain neljälle ja mukaeltu siis tuosta HK:n ohjeesta.

Ohjeen ainekset saattavat tuntua vieraalta yhdistelmältä, mutta se oli hyvää! Erityisesti viikonloppuruoaksi, mutta meillä tätä syötiin tänään arkisesti maanantaina, mutta mikä ettei arkenakin saa nauttia! Pastaa kaveriksi! 


Smetanabroileri (4:lle)

4 broilerin rintafilettä
½ tl sitruunapippuria (sis. suolaa)
½ tl paprikajauhetta
1/3 tl currymausteseosta
1 prk (120 g) smetanaa
1 dl ruokakermaa
100 g purjoa
100 g suolakurkkua tai herkkukurkkua
½ tl suolaa
100 g juustoraastetta

1. Nosta rintafileet uunivuokaan. Paista 175 asteessa 10 minuuttia.
2. Ripottele päälle sitruunapippuri, paprika ja curry.
3. Sekoita kulhossa smetana, ruokakerma, suola, hienonnettu purjo ja kuutioitu suolakurkku. Kaada seos tasaisesti fileiden päälle.
4. Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa vielä  20 minuuttia. Jos pinta ei saa väriä, nosta vuokaa lopussa muutamaksi minuutiksi ylemmäs.
5. Tarjoa keitetyn pastan ja salaatin kera.


2 kommenttia:

  1. Töissä olen syönyt tätä ja ihastuin😋 koti määrälle mukautettuna ja sävellettynä hyvää tuli.

    VastaaPoista
  2. Itse olen kyllä tehnyt 2 purkkia smetanaa. Purkki ruokakermaa. Sitruunapippuria, aromisuolaa ja hieman sokeria. Pienet rintapalat pitää paistaa reilussa voissa ja kipata vuokaan! myös mausteinen paisto voi sinne vuokaan. Sinne sitten nuo muut mainitsemani aineet sinne vuokaan ja sekoittelee keskenään ja uuniin. Tulee mainiotaa ja tuon ainesosa reseptin sain yhden ravintolan kokilta.

    VastaaPoista