8. helmikuuta 2013

Possun lehtipihvitPitkästä aikaa laittelin possua. Jostain tuli mieleen, että possustakin voi tehdä lehtipihvejä ja niinpä meillä herkuteltiin perjantain kunniaksi paprikaisella maustevoilla kruunatuilla pihveillä. Jopa lapsille maistui hyvin, taisi olla tyttöjen ensimmäinen pihviateria. Seurana lohkoperunoita, aiemmin julkaistua marinoitua kaalisalaattia ja höyrytettyjä kasviksia.

En oo kokolihaa possusta viime aikoina kovin paljon laittanu, koska jostain syystä possunliha ei sula enää entiseen tapaan elimistössäni. Mutta nyt kyllä pihvi maistui, toivotaan, että säästyy vatsanpuruilta.

Possun lehtipihvit ( 4- 6:lle)700 g porsaan ulkofilettä

öljyä, voita
suolaa, pippuria

1. Leikkaa fileestä kalvot irti.
2. Leikkaa file kuuteen pihviin (pihvien paksuus 1 - 1,5 cm).
3. Nuiji pihvit ohuiksi lehtipihveiksi. Anna fileen tai pihvien levätä huoneenlämmössä puolisen tuntia, jottei liha ole jääkaappikylmää paistettaessa.
4. Kuumenna pannu ja lorauta sille hieman öljyä ja pieni pala voita. Paista 1 - 2 pihviä kerrallaan reilu minuutti per puoli. (Induktiolla ja valurautapannulla lämpötaso 7 oli sopiva).
5. Kun käännät pihvit, mausta paistopint suolalla ja pippurilla. Nosta lautaselle folion tai toisen lautasen alle odottamaan loppuja pihvejä.


Maustevoi:
50 g voita
½ tl paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
(tuoretta persiljaa tai ruohosipulia)

1. Sekoita pehmeän voin joukkoon paprikajauhetta ja mustapippuria sekä halutessasi yrttejä.
2. Kaavi maustevoi leivinpaperin päälle kasaksi, kääri papria rullalle ja muotoile voista pötkö paperin sisälle. Kääri päät kiinni kuin käärekarkissa. Nosta jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti