27. tammikuuta 2013

Laiskanpulskean sienimureke



Täällä paljastuu taas salaisia einesosia, joita meiltä kaapista välillä löytyy. Olen ostanut aikuisille hätävaraksi kantarellikeittoainekset, mutta pussi oli ollut kaapissa jo niin pitkään, että päätin maustaa aineksilla murekkeen. Tulikin oikein makoisaa ja sienen maunkin kyllä maistaa! Luonnollisesti voisi käyttää suolasieniä, tuoreita sieniä tai kuivattuja metsäsieniä.

Luin vähän aikaa sitten erään mieleipiteen, jossa kirjoittaja arveli, että jos kotitekoiseen ruokaan käyttää jotain valmiskastikkeita tai kuiva-aineseoksia, niin koko ruoka on yhtä einestä. No, en ihan ole kyllä samaa mieltä. Ainakin kotitekoinen ruoka on tuoreempaa ja lisäaineet saa pidettyä jossain rajoissa, kun vähän vilkaiseen valmisaineosien sisältöä. Toisaalta, ymmärrän nykyään hyvn, että koteihin ostetaan pakasteruokia tai muita valmisruokia:  ruoanlaittoon menee paljon aikaa! Kun aika on rajallinen, niin myös ruokavalikoima on rajallinen ja itse en halua kovin usein syödä samaa ruokaa, joten osa ruoista vaan on työläämpiä kuin toiset. Tämä mureke onneksi valmistuu melkoisen kätevästi. Muusiperunoiden kuoriminen onkin sitten toinen juttu...

Itse olen ollut viime aikoina hurjan väsynyt, joten helpotukset ruoanlaittoonkin ovat olleet enemmän kuin tervetulleita. No, onneksi kevätaurinko paistaa jo välillä!

Laiskanpulskean sienimureke

1 iso sipuli
1 rkl öljyä
2 dl kermaviiliä
1 pss Blå Band kantarellikeittoaineksia
2 rkl korppujauhoja
1 kananmuna
2 rkl tuoretta persiljaa
1 porkkana raastettuna
mustapippuria myllystä

n. 500 g hyvää nauta-sikajauhelihaa

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se pannulla kypsäksi.
2. Sekoita kulhossa kermaviili, kantarellikeittoainekset, korppujauhot, kananmuna, hienonnettu tuore persilja, porkkanaraaste ja mustapippuri .Anna turvota hetki.
3. Lisää kuullotettu sipuli ja jauheliha ja vaivaa tasaiseksi.
4. Muotoile murekkeeksi ja paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Eihän me arkielämässä mitään masterchefejä ole! Itse laitoin vastikään jauhelihapihvitaikinaan parsakeittoainespussin. Ihan uuden makuisia pihvejä tuli. Ja jauheliha oli meidänK-kauppias Sepon itse jauhamaa. Ja tosi laadukasta sellaista. Lisukkeeksi sitte ihan aitoja uunijuureksia. Hyvää on!

    VastaaPoista
  2. Heh, kun olisi Masterchef edes jossain elämässä. No, ehkä sitä jonain päivänä voi todelta itselleen niin, mutta kyllä kotiruoka on vaan lähinnä sydäntä. Laadukas jauheliha on kyllä niin toista kuin kaupan valmispakatut.. Uunijuurekset on superia!

    VastaaPoista