29. marraskuuta 2012

Aura-lohimedaljongit (ja päärynä-fenkolisalaatti)



Ei kyllä kannata ostaa lohimedaljonkeja valmiina, sillä niiden leikkaaminen on hyvin simppeliä ja kilohinnassa saattaa säästää aika lailla. Medaljonkeihin voisi tehdä parmesan- tai mantelikuorrutetta, laittaa tuoreyrttisekoitusta tai tehdä kermaisen sinihomejuustokastikkeen tai sitruunakastikkeen, tai sitten tällaisen hyvin simppelin ja nopean sinihomejuusto-persiljakuorrutuksen.

Kaverina tarjosin päärynä-fenkolisalaattia, jonka reseptioli Alex Nurmen tekosia Kg-lehdestä, mutta mulle se fenkolin maku ei oikein kolahtanut ja salaatti oli jokseenkin outoa, joten kokeilee, ken uskaltaa.



Aura-lohimedaljongit

600 g lohifilettä (4 medaljonkia)
sitruunamehua
vajaa ½ tl suolaa
mustapippuria
100 g aurajuustoa
2 rkl tuoretta persiljaa

1. Leikkaa lohifile neljään palaan (3 - 4 cm leveitä paloja).  Leikkaa vielä jokaiseen palaan varovasti viilto vain nahkaan asti ja taita sitten medaljongit auki siten, että nahka jää medaljongin sisäpuolelle.
2. Ripsauta medaljongeille sitruunamehua, suolaa ja mustapippuria.
3. Hienonna persilja leikkuulaudalla. Lisää aurajuusto ja hienonna, kunnes saat murumaisen massan. Jaa massa medaljongeille.
4. Paista medaljonkeja 200 asteessa, kunnes ne ovat kypsiä. Jos haluat lohesta läpikuultavaa, noin 8 minuutin paisto riittää. Jos haluat lohesta täysin kypsää, reilu 12 minuuttia paistoa riittää. Paistoaika riippuu medaljonkien paksuudesta.

Päärynä-fenkolisalaatti

400 g fenkolia

2 päärynää
1 sitruuna
½ tl suolaa
1 tl sokeria

Leikkaa fenkoli ohuen ohuiksi suikaleiksi ja mausta suolalla, sokerilla ja sitruunamehulla ja marinoi puolisen tuntia viileässä. Lisää ennen tarjoilua paloiteltu päärynä



3 kommenttia:

  1. Jännittävää... Tuota salaattia täytyy kokeilla heti kun saa fenkolia kynsiinsä. Ei ollut eilen Viitasaarenkaan K-Superissa..

    VastaaPoista
  2. Fenkolihan maistuu vähän anikselta ja jopa lakritsilta. Kypsentäessä maku mietonee, mutta salaatteihin se käy hyvinkin. Tähän salaattiin ei vain muuta juuri tule, joten ehkä tällaiselle ensikertalaiselle olisi voinut olla seassa normisti vihreää salaattisekoitusta. Taitaa olla fenkolin sesonki enemmän keväällä ja kesällä, en ole kyllä varma.

    VastaaPoista
  3. Aura-lohi on testattu. Eilen suraan uunista ja tänään ruokatunnin lämmikkeeksi mikron kautta. Siis HELPPOA ja HYVÄÄ! Juustokin oli oikein kunnolla kypsytettyä Pirkka-homejuustoa (parasta ennen 27.7, tämä vuosi kuitenkin). Kiitos taas!

    VastaaPoista