8. marraskuuta 2012

Limerahkakakku


Ihanan raikas ja vatkaamatta valmis helppo kakku! Tätä tarjosin parille äitikamulle, kun juhlittiin Piitulaista.

Limerahkakakku

Pohja:
175 g vaaleita keksejä
60 g voita

Täyte:
2 limen kuori ja mehu
5 liivatelehteä
250 g mascarpone-tuorejuustoa
500 g maitorahkaa
1 1/4 - 1½ dl sokeria
ripaus vaniljasiemeniä (tai 1 tl vaniljasokeria)

1. Murskaa keksit hienoksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
2. Painele keksiseos leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan (22 - 24 cm).
3. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
4. Pese limet huolellisesti, raasta kuori ja purista mehut talteen. Kaada noin puolet mehusta pieneen kattilaan, kuumenna mehuvaksi ja liota joukkoon pehmenneet liivatelehdet. Anna jäähtyä täytteen sekoittamisen ajan.
5. Sekoita kulhossa limen kuori, loppu mehu, sokeri, mascarpone, maitorahka ja vaniljansiemenet. Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
6. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna kakun hyytyä seuraavaan päivään.



1 kommentti: