22. maaliskuuta 2012

Raparperi-toscapiirakka


Pakastimessa olivat vastassa ehkä parhaat päivänsä nähneet raparperinpalat. Kesästä on kuitenkin aikaa... Mutta ne saivat uuden elämän tässä ihanassa piirakassa, joka ei kaipaa seuraksi muuta kuin lasillisen kylmää maitoa.

Raparperi-toscapiirakka

2 munaa

1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
½ dl maitoa
100 g voita sulana
5 dl raparperinpaloja

50 g voita
100 g mantelilastuja
1 dl sokeria
2 rkl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja

1. Vatkaa munat ja sokeri.
2. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
3. Lisää munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta, maitoa ja sulaa voita.
4. Kaada taikina leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan (24 cm) tai piirakkavuokaan (27 cm).
5. Ripottele päälle rapaprerinpalat. Paista 180 asteessa 30 minuuttia.

6. Mittaa toscan ainekset kattilaan. Sekoittele ja kuumenna, kunnes voi sulaa ja tosca paksuuntuu.
7. Kaada tosca piiraan päälle ja paista vielä 10 minuuttia 200 asteessa.


3 kommenttia:

  1. Tässä onkin hyvä resepti uusien, vielä hennon punaisten raparperien käyttöön. Ajattelin kyllä kiisseliä, jota miltei rakastan, mutta......mielihän voi muuttua ainakin, mitä rakkauksiin tulee :))))) - olen lueskellut lehtien otsakkeita.

    VastaaPoista
  2. Tein tätä piirakkaa tänään, tosin toscan tein siemenistä joita kaapista löytyi, ainakin kurpitsansiemiä, pinjansiemeniä ja seesaminsiemeniä siihen meni, lisäksi mantelirouhetta. Nam. Lisukkeeksi vaniljalla maustettua kuohukermaa ja karamellisoitua "raparperinkuorta". :-)

    VastaaPoista
  3. Kiitos reseptistä. Tämä oli todella hyvää!

    VastaaPoista