26. tammikuuta 2018

Vegepaella uunissa - Paella de verduras


Helpot uuniruoat ovat mieleeni. Meillä on ollut nyt reilun vuoden keittiössä leivinuuni ja olen oppinut sillä jo leipomaan ja ruokaa laittamaan melko mukavasti. Uunissa yhdessä astiassa valmistuvat ruoat ovat oivallista talviruokaa. Tämä paella oikeastaan vaan paranee lämmitettäessä ja jokainen voi valita siihen kokatessaan omia lempiaineksiaan.

Paella saa oikeaoppisesti värinsä sahramista, mutta olen tässä käyttänyt arkisempaa vaihtoehtoa, kurkumaa. Reseptissä olevien kasvisten lisäksi tai sijaan voi käyttää porkkanaa, artisokan sydämiä, aurinkokuivattuja tomaatteja, herneitä, vihreitä papuja tai keitettyjä voi- tai kidneypapuja.

Tein ruoan kannellisessa uunipadassa, mutta ruoka onnistuu toki uunivuoassakin, kunhan tarkkailee nesteen riittävyyttä.

Vegepaella uunissa (5 ann.)

2 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulin kynttä
2 tl kurkumaa
reilu 1 tl paprikajauhetta tai savustettua paprikaa
1 tl chilimausteseos (suolaton)
1 pieni punasipuli
1 ½ dl suikaloitua purjoa
1 suippopaprika
2 dl pakastemaissia
2 tomaattia
1 tlk (230 g) kypsiä kikherneitä
100 g herkkusieniä
1 l kasvislientä
1 rkl soijakastiketta
3 ½ dl riisiä

1. Mittaa uunipataan öljy ja mausteet.
2. Leikkaa kaikki kasvikset sopivan pieniksi ja lisää pataan. Lisää myös maissi ja valutetut kikherneet.
3. Lisää sitten kasvisliemi, soijakastike ja riisi ja sekoita. Tarkista liemen maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
4. Nosta pata 200 asteiseen uuniin ja anna kypsyä reilu tunti, tai kunnes riisi on kypsää ja neste imeytynyt riisiin.




1 kommentti: