26. kesäkuuta 2015

Ellin 5-v synttärit


Nämä synttärit pidettiin jo huhtikuussa, mutta tämä vuosi onkin mennyt niin vilinällä, ettei ihmekään, että julkaisen tämän vasta nyt.

Synttärivalmistelut ei koskaan hoidu kovin helpolla. Tarkoitan, että aina menee tovi, kun miettii, mitä tarjoaisi ja toinen, pidempi tovi tarjottavien valmistamiseen. Koska en halua juhlapäivästä hurjan kiireistä, niin koetan aina valita tarjottavat niin, että osan voi valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin tekeytymään tai sitten pakastan jotain jo aiemmin. Nytkin valmistin juhlapäivän aamuna pizzaa ja mozzaella-tomaattipiiraita, kaikki muu oli tehty aiemmin.

Synttäreillä oli tarjolla..

*kinkku-ananaspizzaa
*tomaatti-mozzarellapasteijoita
*kääretorttua kahdella eri täytteellä (toimittivat kakun virkaa)
*Fazerina-juustokakkua
*Kinderpiirakkaa
*Sitruunapiirasta
*M&M-keksejä




Kääretorttujen täytteisiin käytin kerrankin valmiiksi maustettuja rahkoja, joihin lisäsin hedelmiä ja marjoja. Koristelu oli simppeli, vain kermapursotukset ja pieniä pääsiäismunia - meidän lasten toiveherkku on nimenomaan kääretorttu! M&M-keksit tehtiin upottamalla murokekseihin karkkeja ennen paistoa. Yllätyin vain siitä, etteivät ne houkutelleetkaan lapsivieraita siinä määrin kuin luulin. Kinderpiirakkaa olen tehnyt juhlien jälkeen pakastimeen myös toisia juhlia varten ja sanokoon nyt jo toinen kerta toden - se soveltuu tosi hyvin pakastettavaksi. Laitan valmiit palat leivinpaperien väliin suureen pakasterasiaan ja sieltä sitten juhlapäivänä sulamaan jääkaappiin ja pöytään vähän ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti