Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
29. maaliskuuta 2015
Fazerina-juustokakku
Fazerina on yksi mun lempparisuklaista. Niinpä sitä oli saatava juustokakkuun. Tästä ohjeesta valmistuu pieni kakku 18 cm vuokaan. Siitä riittää pienet palat 12 hengelle, mutta toki ohjeen voi tuplata 24 cm vuokaan.
Fazerina-juustokakku
Pohja:
50 g voita
1/4 dl sokeria
1/3 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 dl kuohukermaa
1 rkl tomusokeria
100 g tuorejuustoa
125 g rahkaa
1 tl raastettua appelsiinin kuorta
150 g Fazerina-suklaata
2 rkl appelsiinimehua
2 liivatelehteä
Kuorrute:
50 g Fazerina-suklaata
1 rkl kuohukermaa
Koristeet:
vajaa 1 dl kuohukermaa
1 rkl tomusokeria
1/3 rkl kaakaojauhetta
tummaa suklaata
1. Valmista muropohja. Vatkaa pehmeää voita ja sokeria hetki. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhot keskenään ja lisää taikinaan.
2. Pingota irtopohjavuokaan (20cm) leivinpaperi ja taputtele taikina leivinpaperin päälle.
3.Paista pohjaa 175 asteessa noin 20 minuuttia.
4. Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään.
5. Vatkaa kuohukerma ja tomusokeri vaahdoksi ja nosta hetkeksi jääkaappiin.
6. Kuumenna kattilassa appelsiinimehu ja liota liivatelehdet mehuun. Anna jäähtyä pieni hetki.
7. Notkista tuorejuusto ja sekoita sekaan rahka sekä sula, hieman jäähtynyt Fazerina-suklaa sekä appelsiini-liivateseos.
8. Lisää appelsiinikuoriraaste ja vatkattu kerma. Tarkista täytteen makeus.
9. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle, tasoita ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia tai yön yli.
10. Kuorruta kakku suklaakermalla. Mittaa kattilaan kerma ja Fazerina-suklaa ja kuumenna varoen, kunnes suklaa on sulanut. Irrota kakku vuoasta ja kaada kuorrute kakun päälle. Nosta kakku kylmään.
11. Suklainen kermavaahto pursotuksiin valmistuu lisäämällä kerman joukkoon tomusokeria ja kaakaojauhetta ja vatkaamalla seos vaahdoksi.
12. Halutessasi voit tehdä vielä suklaakoristeita sulasta suklaasta leivinpaperin päälle pursottamalla.
Tunnisteet
leivonnainen,
murotaikina,
suklaa,
tuorejuusto
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Nam, kaunis herkku!
VastaaPoista