7. helmikuuta 2015

Selkeä sienipasta!


Eipä muutu paljon yksinkertaisemmaksi ruoka. Pasta keitetään, sienet ja valkosipuli paistetaan, lisätään voita ja tuoretta persiljaa, ehkä vähän sitruunamehua. Ja suuhun.

Kun jossain maailmalla sanotaan "simple pasta dish", niin se todellakin on hyvin keitettyä pastaa ja jokin makua antava lisuke. Kun Suomessa sanotaan pasta, niin ruokakerma narahtaa auki saman tien. Itsekin olen toiminut juuri niin, ellei kyse ole ollut tomaattipohjaisesta pastaruoasta. Mutta jokin aika sitten tein pasta carbonaraa ilman kermaa, ja nyt tätä, ja tosiaan, kyllä se pasta maistuu oikein hyvälle ilmankin kermoja! Pastan keitinveden suola pitää olla kohdallaan, jotta annokseen tulee makua. Googlatkaa simple pasta (dish) ja kaikenlaisia ihanuuksia avautuu eteenne!

Sienipasta (3 - 4 ann.)

2 rs (á 250 g) ruskeita herkkusieniä, siitakesieniä tai vaikka kantarelleja
1 rkl öljyä
1- 2 valkosipulinkynttä
suolaa, mustapippuria
2 rkl tuoretta persiljaa
30 g voita
(1 dl pastan keitinvettä)

300 g hyvää nauhapastaa
vettä
½ tl suolaa

(1 - 2 rkl sitruunamehua)

1. Laita pastan keitinvesi kiehumaan. Mausta suolalla. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan samalla, kun paistat sieniä.
2. Harjaa sienet puhtaiksi ja nappaa jalasta pieni pätkä pois. Viipaloi. Hienonna valkosipuli.
3. Paista sieniä öljyssä, kunnes ne saavat kauniin ruskean pinnan. Lisää valkosipuli, ripaus mustapippuria ja suolaa oman maun mukaan.
4. Hienonna persilja ja lisää persiljasilppu ja voi pannulle. Kaada sekaan valutettu pasta ja lisää hieman pastan keitinvettä. Sekoita ja tarjoile heti parmesanraasteen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti