6. elokuuta 2014

Mustikkajuustokakku uunissa


Mustikoita, mustikoita, mustikoita. Mun pitää kohta vissiin istua ton arkkupakastimen kannen päällä, että kaikki mustikat mahtuisi sinne ja kansikin pysyisi suhteellisen kiinni. Oon hieman addiktoitunut taas tuohon keräämiseen. Nyt yritän vannoa itselleni, että meen poimimaan enää yhden kerran.

Mustikkajuustokakku uunissa on niin mun makuun tällä hetkellä. Tein sitä viime viikolla ja teen sitä myös tällä viikolla. Paistamisessa on vaikeaa antaa tarkkaa aikaa, mutta huomionarvoista on se, että kakku saa jäädä mieluusti aavistuksen alle kuin liian kypsäksi. Kakku hyllyy uunista poisottaessa ja se on tarkoituskin. Sitten kakku jäähdytetään ja tarjoillaan vasta yön yli jääkaapissa levänneenä.


Mustikkajuustokakku

Pohja:
125 g voita
1 dl tomusokeria
1 dl täysjyväruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kermaa (tai maitoa)

Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
500 g maitorahkaa
1 1/4 dl - 1½ dl sokeria
3 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria (tai ripaus vaniljajauhetta)
3 dl mustikoita
2 tl maissitärkkelysjauhoja

1. Valmista pohja. Sekoita pehmeä voi ja tomusokeri. Lisää jauhoseos ja sekoita. Lisää lopuksi tilkka kermaa ja nosta taikina viileään noin puoleksi tunniksi.
2. Valmista täyte. Pehmitä tuorejuustoa lusikan avulla ja sekoita siihen maitorahka. Lisää sokeri ja kananmunat ja sekoita täyte tasaiseksi. Lisää halutessasi vaniljajauhetta.
3.Pingota 22 - 24 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.
4. Kauli jähmettynyt taikina jauhotetulla alustalla hieman vuokaa suuremmaksi ja nosta taikinalevy kaulimen avulla vuokaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille, reunat saavat olla melko korkeat (n. 4 cm).
5. Kaada täyte taikinan päälle.
6. Sekoit mustikat ja maissitärkkelysjauho ja ripottele mustikat kakun pinnalle.
7. Paista 175 asteessa 50 - 60 minuuttia.


4 kommenttia:

  1. Nam… näyttää hyvältä!
    t.vakilukija

    VastaaPoista
  2. Hei!

    Mustikkajuustokakku näyttää aivan ihanalta, sitä täytyy kyllä kokeilla jossain vaiheessa. Blogistasi löytyy muutenkin todella paljon reseptejä, joita haluan itsekin testata. Joten kiitos siitä! Olen seurannut blogiasi jo pidemmän aikaa, vaikken olekaan koskaan kommentoinut mitään. Pidän siitä, että blogistasi löytyy sopivassa suhteessa sekä herkkuja että arkiruokia. Jatka samaan malliin! :)

    VastaaPoista
  3. No ihan mun lempparikakku tällä hetkellä. Ja Tuija, tämä blogi elelee elämää meidän perheen kanssa ja siksi postaukseni ovatkin juurikin arkiruokaa ja yleensä helppoja herkkuja - sitä, mitä meillä oikeqasti syödään. Ruokaa ei tehdä blogia varten vaan blogi odottelee, mitä meillä kokataan :) Mutta samat arkiruoathan meillä täällä pyörii, että sikäli postaaminenkin on harventunut. Mutta vielä löytyy monta herkkua kokeiltavaksi.

    VastaaPoista
  4. Nami! Meilläkin on vihdoin arkkupakastin eikä joka boksia tarvitse sovitella noihin kaappipakastimiin kuin tetrispalikoita. Nyt kun sinne uuteen pakkaseen vielä saisi reippaasti lisää mansikoita ja mielellään myös mustikoita täytteeksi, että voisi sitten syksyn ja talven tullen testailla tällaisia herkkuja. :)

    VastaaPoista