7. kesäkuuta 2014

Nyhtöbroileriburgerit


Veli tuli kylään ja sopivasti tuli uusin Yhteishyvän ruokaliitekin. Sieltä löytyi sekä nyhtöbossua että nyhtöbroileria ja tartutiin sitten tuohon nyhtöbroileriin.

Hyvää, hyvää, hyvää mutta broilerin valmistamisessa nyhtöruoaksi ei ole kovinkaan paljon järkeä. Siis koska se on jo valmiiksi mureaa ja nopeasti kypsyvää. Toki kun tätä tekee ison tuplasatsin ja käyttää toisessakin ruoassa, niin sitten ehkä järjenhiven löytyy. Ja etenkin, jos käyttää reisi- ja koipipaloja, joissa on rasvaa ja joiden mureuttaminen on sikäli järkevämpää. Mutta seuraavana päivänä teimme jäljellejääneestä nyhtöbroilerista wrappeja ja niissä tämä toimi kyllä burgeria paremmin! Tässä nyt sellainen määrä, minkä itse tein eli tästä jäi sitten yli seuraavan päivän ruokaan.

Ja oikein majoneesiakin ostin. Olen vältellyt majoneesia ja pitänyt kaupan valmismajoneeseja jotenkin alhaisina, mutta nyt ostin Auran paprikamajoneesia. Tykkäsin siitä niin, että tuli syötyä sitä myös kirjolohipyöryköiden kera!

Nyhtöbroileriburgerit

600 g broileria (filettä tai koipea)

Mausteliemi:
4 rkl fariinisokeria
2 - 3 rkl soijakastiketta
2 rkl tomaattipyrettä
2 rkl punaviinietikkaa
2 cm pala tuoretta inkivääriä
3 valkosipulinkynttä
1 - 2 tl chilimausteseosta  (tai chilitahnaa)

sämpylöitä, salaattia, tomaattia, ketsuppia, paprikamajoneesia, punasipulia

1. Sekoita mausteliemen ainekset. Hienonna valkosipuli ja tuore, kuorittu inkivääri. Lisää muut ainekset. (Vähennä soijakastikkeen määrää, jos broileri on suolattua).
2. Sekoita vuoassa broilerit ja liemi ja peitä vuoka foliolla. Kypsennä 150 asteen lämmössä muutama tunti. Revi kypsät broilerit haarukalla ohuiksi säikeiksi (Jos käytät koipireisiä, irrota nahkat ja luut ja revi lihat säikeiksi).
3. Paahda hampurilaissämpylät, sipaise niille ketsuppia. Täytä salaatilla, broilerilla, majoneesilla, tomaatilla ja punasipuliviipaleilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti