Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
4. toukokuuta 2014
Kaksi kasviskeittoa
Kasvissosekeitot kuuluvat mun omaan arkiruokavalioon vahvasti. Ainakin talvella ja muutoin kalseilla ilmoilla. Tässä on nyt kaksi keittoa, joita kokeilin kevään mittaan. Vaihtoehtojahan on melkolailla loputtomasti vaikka monelle tuleekin kasvissosekeitosta mieleen se perinteinen peruna-porkkana-jokumuu-keitto. Keittoon voi yhdistää paria kolmea kasvista ja sitten vaikkapa jotain linssejä, kookosmaitoa tai vahvoja mausteita lisämakua antamaan. Toisaalta myös kasvisten oma maku on niin mainio, että joskus voi unohtaa mausteet melkein kokonaan. Siksi harvoin laitan sosekeittoihin kasvislientäkään, hennot maut jäävät helposti alle.
Molemmat keitot olivat hyviä. Palsternakkakeitto oli yllättävän makea ja palsternakan maku voimakas, mutta keitto sinällään on kuitenkin tavallaan mieto. Bataatti-tomaattikeittokin oli aika makea, mutta tomaatin hapokkuus toi hyvää vastapainoa.
Palsternakkakeitto (4:lle)
2 rkl öljyä
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
400 g palsternakkaa
400 g perunaa
8 dl vettä
suolaa, pippuria
1 dl kasvikermaa
1. Hienonna sipulit. Kuutioi kuoritut perunat ja palsternakat.
2. Kuumenna pannulla öljy ja kuullota kaikkia kasviksia viitisen minuuttia.
3. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa ja lisää kuullotetut kasvikset. Keitä, kunnes kasvikset ovat pehmoisia.
4. Soseuta koko keitto ja lisää kerma sekä makusi mukaan suolaa ja pippuria.
Bataatti-tomaattikeitto (4:lle)
2 rkl öljyä
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
100 g juuriselleriä
500 g bataattia
500 g tomaattimurskaa
7 dl vettä
n. 1 tl suolaa
ripaus sokeria
mustapippuria
½ tl chilimausteseosta
1 - 2 dl kasvikermaa
(tuoretta basilikaa tai persiljaa)
1. Kuori ja pilko kasvikset. Kuullota niitä öljyssä pannulla muutama minuuttia.
2. Kaada kasvikset kattilaan, lisää tomaattimurska ja vesi ja keitä kypsäksi.
3. Soseuta keitto, mausta ja lisää kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku. Lisää tuoreita yrttejä.
Tunnisteet
juurekset,
kasvisruoka,
keitto,
vegaaninen
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ihania keitto-ohjeita! Itsekin toivon aina enemmän sosekeitto-reseptejä ilman kasvisliemiä, joten laita vain lisää näitä tulemaan :)
VastaaPoista