15. marraskuuta 2012

Kaakaokuivakakku


Päätin leipoa naapurille tyttövauvan kunniaksi suklaakakkua ja kokeilin yhdestä keittokirjasta tätä suklaakakkua. Se kirja on sellainen kotikokkien reseptikokoelma, mutta tämä samainen kakkuohje on julkaistu ainakin Ankkalinnan mestarikokit - kirjassa. Joku on siis nyysinyt Mummo Ankan reseptin omiin nimiinsä, heh heh. Oli miten oli, naapurissa tykättiin kakusta kovasti! Leivoin kotiinkin samalla vaivalla eli tein taikinan tuplana. Kakku oli tuhdin kaakaoinen ja pehemä.

Ohje on vähintäänkin eriskummallinen - kuivat aineet sekoitetaan, lisätään sula voi ja lopuksi munavaahto. Pohdin, että mitä vaikutusta ainesosien tällaisella yhdistämisellä on. Kakun maku ja koostumus oli oikein hyvä, mutta en osaa sanoa, oliko tämä erilainen verrattuna tavalliseen murokakkuun tms. Mutta jos haluatte vaihtelua ja kokeilla eriskummallista taikinaa, tehkää tämä!


Kaakaokuivakakku

3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
150 g voita
3 munaa
1 dl kuumaa, vahvaa kahvia
korppujauhoja
tomusokeria

1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
2. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri ja kaakaojauhe.

3. Kaada sula voi jauhoseoksen sekaan ja sekoita tasaiseksi.
4. Vaahdota munat erittäin hyvin. Sekoita vaahto taikinaan vähitellen varovasti sekoittaen.
5. Lisää vastakeitetty vahva kahvi j sekoita taikina tasaiseksi.
6. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 - 45 minuuttia. Kakun voi ottaa uunista aavistuksen alikypsänä, sillä silloin kakku on mehevimmillään (eli tikulla koettaessa taikinaa saattaa vielä jäädä hieman kiinni tikkuun).

6 kommenttia:

  1. eihän tuossa taikinassa mitään eriskummallista ole. samalla tavalla tehdään muitakin kakkuja

    VastaaPoista
  2. Ihan outo järjestys mulle! Yleensä teen ihan murokakkupohjan, jossa voi tai sitten sokerikakkupohjan jossa kuivat aineet siivilöidään muna-sokerivaahtoon ja vasta lopuksi lisätään rasva.:)

    VastaaPoista
  3. Melody, niin juuri! Anonyymi kommentoija oli toki todennut, että tällainen taikinamalli on tuttu, voi kun vielä kertoisit lisää! Missä kakuissa? Entä tiedätkö, mihin järjestys perustuu ts. onko sillä jotain vaikutusta kakun rakenteeseen?

    VastaaPoista
  4. Jes, pelastit päiväni! Etin googlesta kuumeisesti kuivakakkujen ohjeita, ku pitäis yksiin myyjäisiin tehä kuivakakkuja, ja tämän löysin täältä! namnam, teenpä tämmösen :p

    VastaaPoista
  5. Heippa, kiva! Taikina on vaan erikoisen tekoinen ja kakku herkullista!

    VastaaPoista
  6. Tämä oli herkullista kakkua, vaikken yleensä tällaisista kahvikakuista oikein perustakkaan. Kun ei vaan paista liian kuivaksi, on ihanaa. Suosittelen kans. Olen tehnyt jo monet kerrat tätä. Kiitos ohjeesta, pääsee vakikahvikakkuohjeisiini. Ensi kerralla suurennan ohjeen isommaksi, jotta 2 litran vuoka täyttyy kokonaan.

    VastaaPoista