12. heinäkuuta 2011

Mansikkakakkua ja kesän jatkoa


Blogini lomailee loppuheinäkuun. Kiitos kaikille lukijoille. Nauttikaa kesästä. Palataan elokuussa herkkujen pariin! Lomalleläksijäisiksi vielä mansikkakakkua, olkaa hyvät!

Palatessamme pieneltä leirintäaluelomalta päätimme hakea vielä laatikollisen mansikoita. Tänä kesänä oli tehty vain yksi mansikkakakku, joten olihan sellainen tehtävä toinenkin.  Ja kun kerran tehdään, niin tehdään saman tien isompi, jotta tuttavaperheetkin pääsevät osingoille. Kiva järjestää välillä pienet illanistujaiset, pelkkä kakkukin riittää vetämään suut hymyyn!

Pohjat voi tehdä yksi kerrallaan tai hieman isompina satseina. Itse vatkasin yhden kahdeksan munan kakkupohjan ja jaoin sen kahdelle pellille. Oman uunini kiertoilma paistaa vain niin epätasaisesti, että siltä pohjalta suosittelisin yhden pohjan tekemistä kerrallaan. Pohjien ohjetta en laittanut tähän, niitä löytyy joka peruskirjasta.

Mansikkakakku (ainakin 20:lle)

Pohjalevyt:

2 * 4 munan kääretorttupohja
1 * 3 munan kääretorttupohja

Kostutus:
½ sitruunan mehu
1 dl vettä

Täyte ja päällyste:

n. 3 litraa mansikoita
6 dl kuohukermaa
2 prk (a 250 g) maitorahkaa
1 rs maustamatonta tuorejuustoa
n.  1 dl sokeria (fruktoosia)


1. Valmista täyte, jotta se ehtii jäähtyä ja jähmettyä jääkaapissa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon maitorahka, pehmitetty tuorejuusto ja sokeri. Mausta vielä halutessasi vaniljasokerilla.
2. Valmista pohjat ja anna jäähtyä.
3. Purista sitruunan mehu ja sekoita se veteen. Kostuta kakkupohjat.
4. Irrota mansikoista kannat ja viipaloi mansikat. Voit myös kevyesti sokeroida ne, jos marjat eivät ole kovin makeita.
5. Kasaa kakku. Levitä pohjalle kermaseosta ja päälle mnasikkaviipaleita. Nosta päälle seuraava pohja jne. Päälle vielä kermaseosta ja tuoreita mansikoita (ei sokerointia, koska sokeri irrottaa nestettä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti