2. maaliskuuta 2017

Kurkumamehu ja kurkumalatte vastustuskyvyn tueksi


Eilen illalla tein kurkumalattea, koska kurkumaa lukuunottamatta musta tuntui, että olin käyttänyt kaikkia mahdollisia flunssaa ehkäiseviä/ parantavia raaka-aineita. Laten juomisen jälkeen olo parani, tukkoisuus hävisi ja oli jotenkin kirkkaampi olo ja kivempi käydä nukkumaan. Aamulla sitten tein napakan kurkuma-inkiväärimehun, jonka pohjana on verigreippiä.

Kurkuma on vuoden verran keikkunut kaikkien superfoodeista kertovien listojen huipulla, ja totta kai se otettiin arsenaaliin mukaan nyt. Mehustuksessa ja smoothiessa olen käyttänyt sitä aiemminkin, mutta tässä kaksi hyvää reseptiä. Kurkumalla on paljon terveysvaikutuksia, juttuja löytyy helposti googlailemalla. Kurkuman kanssa käytetään aina mustapippuria, joka auttaa kurkumiinia imeytymään.

Kurkumalatte on kasvimaidon ja mausteiden yhdistelmä, johon voi lisätä hieman rasvoja oman maun mukaan. Niillä saa ravinteikuutta ja kermaisuutta lisättyä. Kurkumalatte yllätti minut positiivisesti lempeydellään ja täyteläisyydellään. Tosin tein sen IKaffeen, mikä itsessään on mielestäni omiaan kasvipohjaisiin latteihin.

Kurkuma-inkivääri mehu tulehduksia vastaan

1 verigreippi
1/6 tuore ananas
1 - 2 cm pätkä tuoretta inkivääriä
1 - 2 cm pätkä tuoretta kurkumaa
ripaus mustapippuria valmiiseen mehuun

Mehusta ainekset ja lisää valmiin juoman pinnalle rouhittua mustapippuria. Nauti heti.


Kurkumalatte 1 ann.

Kurkuman ja inkiväärin määrää kannattaa säätää oman maun mukaan. Tottumattomalle suosittelen pienempää määrää.

2 ½ dl kasvimaitoa (tai veden ja kasvimaidon seosta), IKaffe
n. 1 rkl raastettua kurkumaa
n. 1 rkl raastettua inkivääriä
½ tl kanelia
1 tl kookosöljyä
1 tl voita
hieman makeutusta (agavesiirappi, hunaja)
ripaus mustapippuria

Kuumenna kasvimaito kattilassa. Lisää raastettu inkivääri ja kurkuka, kaneli, öljy ja voi sekä makeutus. Surauta blnderissä tai sauvasekoittimella sekaisin, niin että saat ihanan vaahdon laten pinnalle. Ripaus mjustapippuria joukkoon ja valmista on! Halutessaan voi siivilöidä kurkuman ja inkiväärin jämät pois, mutta en suosittele! Menee hyvät aineet hukkaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti