26. huhtikuuta 2015

Kermainen broileri-tomaattikastike


Tässä taas yksi melko vaivatta valmistuva kotiruoka. Valmiiseen kastikkeeseen lisätään reilusti tuoretta basilikaa, joten kastike sopii erinomaisesti pastakastikkeeksi. Käytin kerman kohdalla kaurakermaa, mutta kermaisimman maun toki saa laittamalla rohkeasti kuohukermaa.

Kermainen broileri-tomaattikastike (4 ann.)

2 rkl oliiviöljyä
1 -2 sipulia
(valkosipulia)
350 g broilerin fileesuikaleita
400 g paseerattua tomaattia
suolaa, mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
ripaus sokeria tai hieman hunajaa
1 dl kermaa
1 ruukku tuoretta basilikaa

1. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Kuumenna pannu ja ruskista broilerinfileet öljyssä. Lisää hienonnettu sipuli (ja valkosipuli) ja kuullota muutama minuutti.
3. Lisää paseerattu tomaatti ja mausta kastike paprikalla, suolalla, mustapippurilla ja ripauksella sokeria. Anna kiehua hiljalleen 10 - 15 minuuttia.
4. Lisää kerma ja hauduta vielä 5 minuuttia.
5. Lisää tuore, silputtu basilika. Tarjoile keitetyn pastan kanssa.


1 kommentti: