Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
27. huhtikuuta 2015
Persikka-rahkapullat
Rahkapullat on mun kompastuskivi. Ihan totta! Monesti juuri jotkut simppelit reseptit tuottavat ihmeellisiä vaikeuksia. Omani ovat rahkapullissa liian pieni täytekuoppa, ylipursuava täyte, raaka pohja, liian kuiva pulla kun hädissäni olen paistanut vähän liian pitkään... Ja painamisen aikan lasi jää kiinni taikinaan. Niin yksinkertaiselta kuin pullat vaikuttavat! No, nyt keskityin oikein tuplasti ja sain kahteen otteeseen tehtyä oikein kelpoja rahkapullia. Ja hyviä! Tosin, 12 pullaa yhdellä pellillä on edelleen aika naftia!
Persikka-rahkapullat (12kpl)
2,5 dl pullataikina (½ tavallisesta ohjeesta)
Täyte:
1 prk (250 g ) rahkaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria tai ripaus aitoa vaniljaa
25 g sulaa voita
½ tl sitruunan raastettua kuorta
1 prk (400/200g) säilykepersikoita
Voiteluun: Kananmuna
1. Valmista pullataikina kuten tavallisesti. Anna kohota.
2. Pyörittele taikinasta 12 pikkupullaa. Anna kohota n. 15 minuuttia. Viipaloi sillä välin perikat sopiviksi ja riko voiteluun tarvittava muna. Valmista myös pullien täyte sekoittamalla kaikki täyteainekset yhteen.
3. Paina sopivan lasin avulla pulliin täytesyvennykset. Jauhota lasin pohja ja paina kunnolla.
4. Voitele pullien reunat ja täytä kolot täytteellä (sitä saattaa jäädä hieman yli). Nosta täytteen reunamille 2 - 3 persikkaviipaletta.
5. Paista pullia 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti