Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
27. helmikuuta 2015
Mausteinen banaanikakku vegaanisena
Banana bread eli banaanikakku, mutta nyt maidoton ja muutoinkin vegaaninen versio. Ihan maistui banaanikakulle! Tämän kakun tein allergiasyistä, mutta näitä munattomia ja maidottomia ohjeita on hyvä olla takataskussa erinäisiä tilanteita varten. Käytin kylmäpuristettua rypsiöljyä, kun arvelin, ettei maku tule läpi mausteisessa kakussa, mutta kyllähän se sieltä hieman maistui. Suosittelen siis tavallista rypsi-/rapsiöljyä.
Mausteinen banaanikakku
250 g kypsää banaania
3/4 dl (kylmäpuristettua) öljyä
1 tl kanelia
½ tl kardemummaa
vajaa ½ tl suolaa
50 g pekaani- tai saksanpähkinöitä
1 dl kahvia
1½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
3/4 tl ruokasoodaa
Kuorrutus:
2 rkl kahvia
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
n. 2 dl tomusokeria
Pinnalle:
pähkinöitä
tomusokeria
1. Soseuta banaanit ja öljy tasaiseksi seokseksi sauvasekoittimella.
2. Lisää kaneli, kardemumma, suola, rouhitut pähkinät, kahvi sekä sokeri ja sekoita.
3. Sekoita soda jauhoihin ja lisää jauhot kakkutaikinaan.
4. Kaada taikina öljyllä voideltuun vuokaan ja paista kakkua noin 50 minuuttia 175 asteessa.
5. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja irrota vuoasta. Anna jäähtyä
6. Kun kakku on huoneenlämpöinen, valmista kuorrutus.
7. Mittaa kuorrutteen ainekset kattilaan ja kuumenna varoen koko ajan sekoittaen. Kun seos kuumuu tarpeeksi, se muuttu juoksevammaksi. Seoksen pitää olla rakenteeltaan jähmeää, mutta kuitenkin sellaista, että sen voi valuttaa kakun pinnalle. (Lisää tarvittaessa nestettä tai tomusokeria).
8. Valuta kuorrute kakun pinnalle ja paina kuorrutteeseen pähkinöitä. Kun kuorrute on jähmettynyt, siivilöi pintaan tomusokeria,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti