Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
3. maaliskuuta 2015
Suklaa-pähkinäpatukat
Raakaleivonta on nyt kovassa huudossa. Itse en ole vielä kokeillut, mutta raakaleivontaan käytettävistä taateleista sain idean näihin suklaa-pähkinäpatukoihin. Halusin luonnollisen välipalan, jossa on myös proteiinia, joten perinteisen myslin sijaan näissä patukoissa rouskuu härkäpapurouheseos. Se on siis käyttövalmista muruseosta, ei liotusta tai kypsennystä. Kätevää ja hyvän (miedon) makuista. Pähkinäseoksesta riippuen yhdessä patukassa on proteiinia 5 - 6 g.
Patukat olivat parhaimmilla vasta päivä valmistuksen jälkeen, kun ehtivät viilentyä ja tasaantua jääkaapissa. Olen napsinut paloja välipalaksi ja ennen lenkillelähtöä - kätevä pieni energiapakkaus myös mukaanotettavaksi.
Näissä patukoissa piilee loputon varioinnin mahdollisuus. Raaka-aineet voi valita oman mieltymyksen mukaan, mutta taatelit ovat se salainen tahma, joka pitää patukat kasassa. Itse halusin patukoista luonnollisesti makeutettuja ja reilun pähkinäisiä, mutta ainesosien tilalle voi sovittaa mysliä, kuivattuja marjoja tai hedelmiä, hiutaleita, kookoshiutaleita.. Makeutukseen voi käyttää sokeria, siirappia tai hunajaa (ei-veg.), mutta nämä ovat kyllä melko makeita näinkin!
Suklaa-pähkinäpatukat
100 g pehmeitä (kuivattuja) taateleita
40 g rusinoita
80 g pähkinöitä (mm. maapähkinöitä, cashewpähkinöitä)
50 g härkäpapurouheseosta
1 dl kauraleseitä
1/4 tl himalajansuolaa
100 g tummaa suklaata (72%) maidotonta
1. Pilko taatelit, pähkinät, rusinat ja papurouhe veitsellä pienemmäksi.
2. Hienonna sitten massa tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella hienojakoisemmaksi, mutta kuitenkin karkeaksi.
3. Lisää kauraleseet ja suola ja sekoita massa käsin tasaiseksi.
4. Painele massa tasaiseksi ja tiiviiksi leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoon (n. 25 cm x 8 cm).
5. Sulata tumma suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja valele massalevyn päälle.
6. Anna jähmettyä kylmässä puolisen tuntia ja leikkaa sitten varoen kymmeneen osaan.
7. Säilytä jääkaapissa leivinpaperin välissä ilmatiiviissä rasiassa. Säilyy noin viikon.
Kiinnostavan oloinen ohje. Saanko liittää Pinterest-tauluuni? Sano reilusti, jos ei sovi. Ymmärrän kyllä :)
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaMoi! Liitä vain!
VastaaPoistaKiitos :)
VastaaPoista